Loader

Quinoa en zwarte bonen

2016-11-07
  • Porties: 10
  • Voorbereidingstijd: 15m
  • Kook Tijd: 35m
  • Gereed In: 50m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • penne met kip

    Griekse Penne en kip

  • kip spaghetti

    Griekse kip pasta

  • spies met gourgette

    Kip Kebab aan een Spies

  • courgette slierten

    Griekse Zoodle Salad

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Quinoa dateert al 3-4000 jaar geleden, toen de Inca’s voor het eerst besefte dat de quinoa zaad geschikt was voor menselijke consumptie. Quinoa is een van de meest eiwitrijke voedingsmiddelen die we kunnen eten. Het is heeft compleet eiwit met alle negen essentiële aminozuren. Quinoa bevat bijna tweemaal zoveel vezels als de meeste andere granen. Fiber is het meest bekend om constipatie te verlichten. Het helpt ook om hart-en vaatziekten te voorkomen door hoge bloeddruk en diabetes te verminderen. Fiber verlaagt cholesterol en glucose niveaus en kan je risico op het ontwikkelen van aambeien verlagen. Quinoa bevat ijzer en dit helpt de rode bloedcellen gezond te houden en is de basis van hemoglobine formatie.

Zwarte bonen worden geclassificeerd als peulvruchten. Ook bekend als schildpadbonen vanwege hun harde schil. Zwarte bonen zijn rijk aan eiwitten en vezels. Het ijzer, fosfor, calcium, magnesium, mangaan, koper en zink in zwarte bonen dragen bij aan het opbouwen en onderhouden van botstructuur. Calcium en fosfor zijn belangrijk in botstructuur, terwijl ijzer en zink cruciale rol spelen bij het handhaven van de sterkte en elasticiteit van botten en gewrichten.

Ingredients

  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 kop bevroren maïskorrels
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak,
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 1/2 kopjes groentebouillon
  • 3/4 kopje quinoa
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd

Methode

Stap 1

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur; kok en roer ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 10 minuten.

Stap 2

Meng quinoa in ui mengsel en dek af met groentebouillon; Breng op smaak met komijn, cayennepeper, zout en peper.

Stap 3

Breng het mengsel aan de kook, maak het dicht, zet het vuur lager en laat sudderen tot quinoa gaar is en de bouillon is geabsorbeerd, ongeveer 20 minuten.

Stap 4

Roer bevroren maïs in de pan en laat het sudderen totdat het verwarmd is. ongeveer 5 minuten;

Stap 5

Meng de zwarte bonen in het geheel en strooi fijngesnipperde koriander over het gerecht.

Stap 6

Serveer warm.

Ingrediënten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *