Griekse Penne en kip
2016-11-14- Keuken: Griekse recepten
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 20m
- Kook Tijd: 30m
- Gereed In: 50m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Pasta maaltijden helpen bij het verlagen van de glycemische index van een maaltijd waardoor het meer voeding voordelen heeft. Wetenschappers vinden als pasta wordt gecombineerd met andere voedingsmiddelen, zoals kaas, chili con carne, bonen of tonijn, kan deze toegevoegde ingrediënten compleet en gezond worden. Pasta kan nuttig zijn voor mensen met diabetes. Een studie gepubliceerd door Diabetes Care geeft aan dat graan voedingsmiddelen op basis van (in het bijzonder volkoren variëteiten) met een lage glycemische index, zoals pasta en haver, gunstig zijn voor mensen met diabetes.
Kip is misschien een van de meest populaire en veelzijdige eiwitten wereldwijd. Variërend van roosteren, braden, grillen, bakken en braden, kan kippenvlees in een verscheidenheid van manieren worden gekookt en nog steeds heerlijk zijn. Gelukkig heeft dit lekkere gevogelte ook veel voordelen voor de gezondheid die geweldig zijn voor je lichaam.
- De beschermende Cognitieve System – Niacine, ook bekend als vitamine B3, wordt in hoge concentraties in kippenvlees, en is getoond als een effectieve preventieve maatregel tegen leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang.
- Grote bron van eiwitten – Kippenvlees ook de neiging om een stuk slanker dan rood vlees, dus het is een gezondere bron van eiwitten. Eiwit is zeer belangrijk voor de opbouw en repareren spierweefsel, en versterking van haar, huid en voorkomen van botverlies bij ouderen.
Ingredients
- gemalen zwarte peper naar smaak
- zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels gehakte verse peterselie
- 1/2 kopje verkruimelde feta kaas
- 1 tomaat
- 1 blik harten artisjok in water
- 1 pond kipfilet helften
- 1 pak penne pasta
- 1 1/2 eetlepel boter
- 1/2 kop gehakte rode ui
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Methode
Stap 1
In een grote pan met kokend gezouten water kook de penne pasta beetgaar en laat het uitlekken.
Stap 2
Ondertussen, in een grote koekenpan op middelhoog vuur smelt de boter, voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten.
Stap 3
Voeg stukjes kip en bak deze onder, af en toe roeren tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 tot 6 minuten.
Stap 4
Zet het vuur laag en hak de artisjokharten en voeg ze toe, samen met de gehakte tomaat, feta kaas, verse peterselie, citroensap, gedroogde oregano, en uitgelekte penne pasta in de grote koekenpan.
Stap 5
Kook en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer warm.