Loader

Mexicaans ontbijt

2016-11-08
  • Porties: 6
  • Voorbereidingstijd: 5m
  • Kook Tijd: 10m
  • Gereed In: 15m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • taco deeg garnalen

    Garnalen Taco’s

  • garnalen quesadilla

    Garnalen Quesadillas

  • thuis guacamole maken

    Guacamole maken

  • guacamole met tonijn

    Tunamole Paleo Recept

  • Gevulde paprika

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Het toevoegen van maïs tortilla’s aan je dieet helpt de aanbevolen dagelijkse inname calorieen te bereiken. Hoewel maïs tortilla’s een indrukwekkende voedingswaarde hebben, hebben ze ook wel een aantal nadelen. Zo zijn ze matig hoog in calorieën 218 calorieën per 2 porties, dat is het equivalent van twee 6-inch tortilla’s. Mais tortilla’s hebben een gunstig effect op het spijsverteringskanaal, dankzij hun vezelgehalte. Elke 2 ons maïs tortilla biedt 6,3 gram voedingsvezel. Dit is ongeveer 25 en 17 procent van de dagelijkse inname van vezels aanbevolen voor respectievelijk vrouwen en mannen. Maïs tortilla’s biedt ook voordelen voor de gezondheid vanwege hun fosforgehalte. Fosfor vormt een belangrijke structurele component van gezond weefsel – het in celmembranen en DNA. Het ondersteunt rode bloedcellen functie en fungeert als een chemische buffer om de zuurgraad van het bloed te reguleren. Maïs tortilla’s zijn ook een bron van koper en mangaan, die twee mineralen zijn essentieel voor enzymfunctie. Mangaan activeert enzymen die botgroei en wondgenezing ondersteunt, terwijl de koper enzymen die essentieel zijn voor het zenuwstelsel activeert.

Een snel eenvoudig en heerlijk recept met Mais tortilla’s is deze van Mexico. Een echt mexicaans ontbijt, pittig eten lekker en gekruid.

Ingredients

  • 6 ons chorizo ​​
  • 6 mais tortilla's
  • 6 eieren
  • 1/4 kop melk
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 kop geraspte Monterey Jack kaas
  • 1 scheutje hete pepersaus
  • 1/2 kopje salsa
  • Tomaat Salsa

Methode

Stap 1

Verkruimel de worst in een koekenpan op middelhoog vuur. Kook en roer tot gelijkmatig bruin. Zet op zij.

Stap 2

Verhit een koekenpan op matig vuur, en verwarm nog een koekenpan op hoog vuur. De koekenpan op hoog vuur is voor het verwarmen van tortilla's.

Stap 3

In een middelgrote kom, meng de eieren, melk, zout en peper samen. Spuit kook spray in de middel grote pan en giet de eieren erin. Cook en roer tot bijna vast. Voeg de worst toe en blijf koken en roeren tot het een stevige brei wordt.

Stap 4

Verwarm ondertussen de tortilla's voor ongeveer 45 seconden per kant in de andere koekenpan tot ze warm en krokante zijn aan de randen, maar nog steeds soepel in het midden.

Stap 5

Strooi er een beetje geraspte kaas op elke tortilla, terwijl het nog warm is en maak af met roerei en worst.

Stap 6

Voeg de hete pepersaus en salsa naar wens toe.

Ingrediënten: ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *