Gevulde paprika

  • Bereidingstijd: 0M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 0M

Wil je eens heerlijke een gevulde paprika eten? Dankzij het recept voor 4 personen op deze pagina kun je eenvoudig en snel gevulde paprika’s maken en eten.

Gevulde paprika’s met tomatensaus

Je kunt ze bereiden met tomatensaus. Voor in totaal vier personen heb je de onderstaande ingrediënten nodig. Hierbij gaat het ook om de ingrediënten die je nodig hebt om de saus te maken. Je hebt 5 vrij grote paprika’s nodig en je kunt kiezen voor verschillende kleuren of één kleur. Het is maar net wat je zelf mooi of lekker vindt. 1 paprika wordt overigens gebruikt als vulling.

Ingredienten

  • 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout
  • 2 blikjes tomatenblokjes

  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook 

  • 1 gesnipperde paprika 

  • 600 gram rundergehakt
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout

Methode

Stap1

Begin met het verwarmen van de oven en doe dit op 200 graden.

Stap2

Gebruik nu de bovengenoemde tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook. Snijd alle ingrediënten eerst wel in stukjes. Was vervolgens de paprika’s goed en snijd deze doormidden. Verwijder ook de zaadlijsten. Op een vuurvaste schaal zet je de halve paprika’s.

Stap3

Nu maak je de vulling voor de paprika’s. Het gehakt bak je als eerste in een koekenpan en hier voeg je uien en knoflook aan toe. Bak deze ingrediënten tot ze er glazig uitzien. Je kunt ook stukjes paprika toevoegen. Het op smaak brengen kun je doen met oregano, zout en peper. Door het gehakt kun je wat kaas (geraspt) doen. Je kunt alles nu in de paprika doen.

Stap4

Zet alles 30 minuten in de oven. 



Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Garnalen Taco’s

  • Garnalen Quesadillas

  • Mexicaans ontbijt

  • Guacamole maken

  • Tunamole Paleo Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */