Garnalen Quesadillas
2016-11-15- Keuken: Mexicaans
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 6
- Voorbereidingstijd: 15m
- Kook Tijd: 60m
- Gereed In: 1:15 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Terwijl garnalen klein zijn in omvang, hebben ze enorme voedingswaarde en voordelen voor de gezondheid. Garnalen kan bijvoorbeeld helpen gewicht te verliezen en levert een belangrijke bijdrage in de vorm van voedingsstoffen – zoals de antioxidant astaxanthine – en kankerbestrijdende mineralen.
Garnalen zitten vol met eiwitten, vitamine D, vitamine B3 en zink, garnalen zijn uitstekend, koolhydraat-vrij voedsel voor iedereen maar vooral voor zij die willen afvallen. Bij Zinksuppletie en zink deficiënte patiënten is aangetoond dat het niveaus van circulerende leptin verhoogt door het eten van garnalen. Leptine is een hormoon dat een sleutelrol speelt bij de regulering van het energieverbruik van het lichaam, vetopslag en eetlust. Onvoldoende leptine niveaus worden verondersteld als de primaire oorzaak van eetbuien, overeten, en obsessie met voedsel. De jodium in garnalen is goed voor de goede werking van de schildklier, die het basaal metabolisme, of de snelheid waarmee het lichaam energie verbruikt regelt. Jodiumtekort kan resulteren in trage schildklier activiteit die op zijn beurt kan leiden tot gewichtstoename of belemmeren van gewichtsverlies.
Dit recept is een heerlijk mexicaans recept met in de basis niks minder dan overheelijke garnalen. Het recept is vrij eenvoudig klaar te maken en smaakt overheerlijk.
Ingredients
- 3 kopjes geraspte kaas Mexicaanse mix, verdeeld
- 6 grote tortilla's
- 1 theelepel plantaardige olie
- 1 limoen
- 1 jalapeno peper, zonder zaadjes en gehakt
- 1 pond rauwe middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 rode paprika, gesneden
- 1 groene paprika, gesneden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder
Methode
Stap 1
Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Stap 2
Roer bak de ui, rode paprika en groene paprika in de hete olie, onder regelmatig roeren, tot de ui doorzichtig is en paprika's zacht. Ongeveer na 6-8 minuten.
Stap 3
Roer zout, komijn en chilipoeder in de ui en paprika.
Stap 4
Roer garnalen in ui en paprika en bak tot garnalen ondoorzichtig zijn voor 3 tot 5 minuten.
Stap 5
Verwijder pan van het vuur; roer jalapeno peper en limoensap in garnalen mengsel.
Stap 6
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk ze met ongeveer 1 theelepel plantaardige olie.
Stap 7
Plaats een tortilla in de hete olie. Lepel ongeveer 1/6 garnalen en 1/2 kop Mexicaanse kaasmengsel op een zijde van tortilla. Vouw de tortilla in de helft.
Stap 8
Bak tot bodem van tortilla lichtbruin is, ongeveer 5 minuten; flip en bak de andere kant tot deze lichtbruin is, 3 tot 5 minuten. Herhaal dit met de resterende tortilla's en vulling.