Pasta Puttanesca
2016-11-12- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 15m
- Kook Tijd: 20m
- Gereed In: 35m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Pasta is de perfecte combinatie voor de gezonde voedingsmiddelen die je elke dag binnen moet krijgen. Combineer pasta met een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen en maak maaltijden wara je alle voedingsmiddelen binnen krijgt. Pasta is verrijkt met foliumzuur – essentieel voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Een portie van gedroogde pasta levert het equivalent van ongeveer 100 microgram foliumzuur, of 25% van de aanbevolen dagelijkse inname. Pasta is onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet. Pasta heeft een lage glycemische index (GI) zodat het geen stijging van het bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Bloedglucose wordt soms aangeduid als bloed “suiker”.
Pasta biedt gunstige koolhydraten. Een kopje witte spaghetti bevat 43 gram van de totale koolhydraten, terwijl een gelijkwaardige portie volkoren spaghetti 37 gram van de totale koolhydraten heeft. Koolhydraten dienen als een primaire bron van brandstof voor je lichaam. Volkoren pasta heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid voedingsvezels, een bijzonder voordelige vorm van koolhydraten. Fiber helpt bij het bestrijden van chronische ziekten – met inbegrip van obesitas en type 2 diabetes – en bevordert de spijsvertering. Een 1-cup volkoren pasta bevat 6,3 gram voedingsvezel, die 17 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en 24 procent voor vrouwen.
Ingredients
- 1/2 kopje Parmezaanse kaas
- 5 roma (pruim) tomaten, in blokjes gesneden
- 1/2 theelepel ansjovispasta
- 40 Kalamata olijven, ontpit en gehakt
- 1/2 kop kappertjes
- 2 citroenen
- zout en peper naar smaak
- 1 pak gedroogde penne pasta
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 1/2 pond kipfilet helften
- 1 kopje bloem
Methode
Stap 1
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
Stap 2
Voeg de pasta toe en kook voor 8 tot 10 minuten
Stap 3
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Stap 4
Wikkel de kip stukjes in de bloem op smaak met zout en peper, en bak ze bruin in de hete olie.
Stap 5
Zodra de kip bruin is aan alle kanten, knijp het sap van een citroen over de kip.
Stap 6
Roer de kappertjes, olijven en ansjovis door de pasta en kook gedurende minstens 5 minuten om de smaken te mengen en zet de kip erbij.
Stap 7
Als kip niet meer roze is, voeg de in blokjes gesneden tomaten en sap van de resterende citroen, zout en peper. pasta en kaas toe aan de pan en bak al roerend door.
Stap 8
Serveer warm