Garnalen in Basilicum saus

  • Porties: 9
  • Bereidingstijd: 25M
  • Kook tijd: 5M
  • Klaar in: 1:30 h

Garnalen zijn heerlijke zeevruchten die heel vaak gegeten worden. Garnalen zijn een uitstekende bron van essentiële aminozuren zoals tryptofaan. Dit aminozuur is belangrijk om evenwicht te houden en stabiliseert de gemoed toestand door deze te beïnvloeden met neurotransmitters in de hersenen. Garnalen heeft ook selenium waarvan wordt verondersteld dat het risico op kanker verlaagt.

Dit garnalen recept is een combi met Basilicum (Ocimum basilicum), die ook bekend staat als de Heilige Jozef Wort, een kruid dat behoort tot de mint familie – Lamiaceae. Het wordt vaak gebruikt als een smaakmaker in de keuken. Basil is inheems in India en andere tropische gebieden van Azië. Het kruid is bekend om zijn gebruik in Italiaanse keuken en is een van de belangrijkste ingrediënten in pestosaus. Basilicum wordt ook vaak opgenomen in de Indonesische, Thaise en Vietnamese keuken. Er zijn verschillende soorten basilicum, die verschillen in smaak en geur. Basilicum (de meeste commercieel beschikbare basilicum gebruikt in Italiaans eten) heeft een sterke kruidnagel geur vanwege de hoge concentratie van het chemische middel eugenol.

In dit recept worden de garnalen gecombineerd met basilicum dat een heerlijke en lekkere combinatie vormt.

Ingredienten

  • 2 1/2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 kop boter
  • 1 1/2 citroen sap
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 1/2 kop gehakte verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • fijngehakt zout naar smaak
  • witte peper
  • 3 pond verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • spiesjes

Methode

Stap1

In een ondiepe schaal of kom, meng olijfolie en de gesmolten boter.

Stap2

Roer citroensap, mosterd, basilicum en knoflook toe en breng op smaak met zout en witte peper.

Stap3

garnalen toe voegen en meng.

Stap4

Bedek en zet in de koelkast gedurende 1 uur.

Stap5

Verwarm de grill voor op hoog vuur.

Stap6

Verwijder garnalen uit de marinade en rijg op spiesjes.

Stap7

Schik spiesjes op voorverwarmde grill.

Stap8

Grill voor 4 minuten, draai een keer, of tot ondoorzichtig.


Ingredienten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Pork Steak

  • Lasagna

  • Pesto Kip Florentine

  • Kip Spinazie Pesto Pasta

  • Geroosterde kalkoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */