Loader

Garnalen in Basilicum saus

2016-11-17
  • Porties: 9
  • Voorbereidingstijd: 25m
  • Kook Tijd: 5m
  • Gereed In: 1:30 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Lasagne Jamie Oliver

    lasagne van Jamie Oliver

  • Kabeljauw uit de oven

    Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style

  • varken gegrild

    Pork Steak

  • gerecht op bord

    Lasagna

  • kip met kaas

    Pesto Kip Florentine

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Garnalen zijn heerlijke zeevruchten die heel vaak gegeten worden. Garnalen zijn een uitstekende bron van essentiële aminozuren zoals tryptofaan. Dit aminozuur is belangrijk om evenwicht te houden en stabiliseert de gemoed toestand door deze te beïnvloeden met neurotransmitters in de hersenen. Garnalen heeft ook selenium waarvan wordt verondersteld dat het risico op kanker verlaagt.

Dit garnalen recept is een combi met Basilicum (Ocimum basilicum), die ook bekend staat als de Heilige Jozef Wort, een kruid dat behoort tot de mint familie – Lamiaceae. Het wordt vaak gebruikt als een smaakmaker in de keuken. Basil is inheems in India en andere tropische gebieden van Azië. Het kruid is bekend om zijn gebruik in Italiaanse keuken en is een van de belangrijkste ingrediënten in pestosaus. Basilicum wordt ook vaak opgenomen in de Indonesische, Thaise en Vietnamese keuken. Er zijn verschillende soorten basilicum, die verschillen in smaak en geur. Basilicum (de meeste commercieel beschikbare basilicum gebruikt in Italiaans eten) heeft een sterke kruidnagel geur vanwege de hoge concentratie van het chemische middel eugenol.

In dit recept worden de garnalen gecombineerd met basilicum dat een heerlijke en lekkere combinatie vormt.

Ingredients

  • 2 1/2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 kop boter
  • 1 1/2 citroen sap
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 1/2 kop gehakte verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • fijngehakt zout naar smaak
  • witte peper
  • 3 pond verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • spiesjes

Methode

Stap 1

In een ondiepe schaal of kom, meng olijfolie en de gesmolten boter.

Stap 2

Roer citroensap, mosterd, basilicum en knoflook toe en breng op smaak met zout en witte peper.

Stap 3

garnalen toe voegen en meng.

Stap 4

Bedek en zet in de koelkast gedurende 1 uur.

Stap 5

Verwarm de grill voor op hoog vuur.

Stap 6

Verwijder garnalen uit de marinade en rijg op spiesjes.

Stap 7

Schik spiesjes op voorverwarmde grill.

Stap 8

Grill voor 4 minuten, draai een keer, of tot ondoorzichtig.

Ingrediënten: ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *