Pesto Chicken Pasta

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20M
  • Kook tijd: 25M
  • Klaar in: 45M

Pesto saus is gemaakt met een paar simpele ingrediënten: olijfolie, basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas. Sommige soorten hebben ook gemalen pijnboompitten of andere soorten noten voor extra smaak en textuur. Maak je eigen pesto thuis door het mengen van deze ingrediënten in een keukenmachine of koop kant-en-klare pesto bij de lokale markt. De smaakvolle ingrediënten in pestosaus helpen je hart beschermen en kan risico op chronische ziekten verlagen. Olijfolie in pestosaus is vol van een hart-gezonde vetten genaamd enkelvoudig onverzadigde vetten, of MUFA’s. Het vervangen van ongezonde verzadigde vetten en transvetten in je dieet met gunstige MUFAs kan je gezondheid verbeteren.

Enkelvoudig onverzadigde vetten kunnen helpen cholesterolgehalte in het bloed, te stabiliseren bloedsuikerspiegel helpt bij de bloedstolling in het geval van een blessure. Hoewel olijfolie rijk is aan gezonde onverzadigde vetten, verbruik je slechts matige hoeveelheden van dit ingrediënt. Alle vetten, met inbegrip van MUFA’s, zijn calorie-dicht en bieden 9 calorieën per gram.

Ingredienten

  • geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld (optioneel)
  • 1/4 kopje voorbereid basilicum pesto, of naar smaak
  • 3 ons verse spinazie
  • 1/2 pond linguine pasta
  • 1 kipfilet, in kleine stukjes
  • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 hele knoflookteentjes
  • 4 ounces verse champignons
  • 6 ons rode paprika
  • 1 potje gemarineerde artisjokharten, uitgelekt en in vieren

Methode

Stap1

Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur.

Stap2

Zodra het water kookt, roer er de linguine, en terug te keren aan de kook.en.

Stap3

Kook de pasta ontdekt, af en toe roeren, tot de pasta is gaar, maar is nog steeds stevig aan de beet, ongeveer 11 minuten. goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.

Stap4

Terwijl de pasta kookt, bestrooi de kip met zout en zwarte peper. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukken kip tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren.

Stap5

Roer de teentjes knoflook, champignons, geroosterde rode paprika en artisjokharten; het vuur aan de kook en kook tot de champignons beginnen hun sappen, 5-8 minuten uit te geven.

Stap6

Roer de spinazie, en laat enkel tot de bladeren zijn verwelkt, ongeveer 2 minuten.

Stap7

Breng de gekookte linguine in een kom en meng met de basilicum pesto. Verdeel de pasta tussen 2 borden en serveer gegarneerd met de kip mengsel. Strooi er Parmezaanse kaas over elk bord te server


Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */