Aziatische Zalm
2016-11-15- Keuken: Aziatische recepten
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 20m
- Kook Tijd: 20m
- Gereed In: 1:30 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Zalm helpt bij de opbouw van hersenen van kinderen. Het eten van zalm als je zwanger bent kan leervermogen en academische prestaties bij kinderen stimuleren. Zalm hoog gehalte aan DHA (decosahexaenoic acid), de belangrijkste structurele vetzuur in het centrale zenuwstelsel en het netvlies is heel voedzaam. Het voeden van zalm aan kleuters helpt ook bij het voorkomen van ADHD en kan zelfs academische prestaties te verbeteren.
Zalm is een uitstekende bron van vitamine D en is van cruciaal belang voor het behoud van een optimale gezondheid. Een tekort aan deze essentiële vitamine is verbonden met een verhoogd risico op kanker, hart- en vaatziekten, multiple sclerose, reumatoïde artritis en type 1 diabetes. Naast de vele vitaminen en hoog eiwitgehalte, is zalm een uitstekende bron van selenium, een mineraal dat werkt als een antioxidant in het lichaam.
Ingredients
- gesneden wortelen
- 1 blik gesneden witte champignons
- 4 vellen (12x12 inch elk) Aluminium Foil
- 1/2 kop teriyaki saus
- 1/4 kop honing
- Gember
- 2 theelepels sesamolie
- 1/2 theelepel rode peper vlokken
- 1 blik peultjes
Methode
Stap 1
Verwarm de grill tot medium-hoog of de oven op 450 graden F.
Stap 2
Mix teriyaki saus, honing, rijstazijn, fijngehakte gember, sesamolie en rode peper vlokken in een kleine kom en zet opzij
Stap 3
Leg een stuk zalm op een vel Aluminium Foil
Stap 4
Plaats 1/4 van de groenten in het centrum van de folie.
Stap 5
Schep 1 eetlepel teriyaki mengsel over filet.
Stap 6
Breng kanten van de folie bij elkaar en maak de folie dicht
Stap 7
Herhaal dit tot je vier pakketten hebt gemaakt. Reserveer de resterende teriyaki mengsel om op te dienen met zalm.
Stap 8
Plaats de pakketten in een bakblik om te grillen of bakken in de oven.
Stap 9
Grill 8 tot 10 minuten in overdekte grill of BAK 15 tot 20 minuten tot de zalm gaar is.
Stap 10
Open pakketten zorgvuldig door deze te snijden met een scherp mes, waardoor stoom kan ontsnappen.
Stap 11
Serveer met warme gekookte rijst, besprenkeld met de rest van teriyaki saus indien gewenst.