Aziatische Steak

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 3M
  • Kook tijd: 30M
  • Klaar in: 3M

Steak is altijd wel een heerlijke keus als het gaat om lekker vlees. Het vlees heeft een hoog eiwitten en ijzer gehalte dat maakt het niet alleen lekker maar ook nogeens heerlijk gezond. Rood vlees heeft een positieve rol bij het verminderen van het risico van bloedarmoede door ijzer tekort en bevordert de inname van Vitamine B12.

Aziatische Steak is een malse steak met een trendy Aziatische tintje. Vind je steak gebakken met uitjes een beetje allerdaags dan is deze Aziatische Steak zeker wel het proberen waard. Naast een portie gewokte Aziatische groentemix, is deze Aziatische Steak een gemakkelijke heerlijk diner die ook nog alle benodigde vitaminen en ingridienten heeft.

Ingredienten

  • 1/2 cup soya sauce
  • 1/4 cup rijstwijn azijn
  • 1/4 cup bruine suiker
  • 1/4 cup gesneden uien
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 1 theelepel mosterd poeder
  • 1 kilo steak
  • 2 theelepels sesam olie

Methode

Stap1

Mix sojasaus, azijn, bruine suiker, uien, knoflook en mosterdpoeder in een kom; giet het in een her-sluitbare plastic zak. Voeg de biefstuk, aan het mengsel toe en knijp het overtollige lucht uit de zak. Sluit de zak en laat het biefstuk in de marinade zitten voor 3 tot 4 uurtjes.

Stap2

Verwijder steak uit marinade en gooi resterende marinade weg.

Stap3

Verhit een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur en bak steak enkel tot buiten bruin is. Ongeveer 1 minuut per kant. Ga door met koken tot de gewenste gaarheid is bereikt voor ongeveer 5 minuten per kant.

Stap4

Verwijder de pan van het vuur en laat de steak 3 tot 5 minuten.rusten voor het te snijden, Bestrooi sesamzaadjes op steak en serveer!


Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Aziatische Zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */