Loader

One Pot Kip gerecht

2016-11-24
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 40m
  • Gereed In: 40m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • varken gegrild

    Pork Steak

  • gerecht op bord

    Lasagna

  • kip met kaas

    Pesto Kip Florentine

  • pesto pasta

    Kip Spinazie Pesto Pasta

  • kalkoen uit oven

    Geroosterde kalkoen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Kippensoep, kip stoofpot, kip chili, kipfiletsalade … kip in bijna elke vorm is goed voor de gezondheid. De voordelen voor de gezondheid van het eten van gevogelte zijn genoeg. Wanneer je kippenborst eet heeft deze weinig vet en calorieën en is het hoog in eiwitten, waardoor het ideaal is voor het behoud van het gewicht. Niet te vergeten dat deze vogel vol met essentiële voedingsstoffen en vitaminen zit. Daarnaast zijn er zoveel manieren om dit vlees te bereiden. Je wordt zeker niet moe van kip als een frequente weekmenu gerecht.

Als je op zoek bent naar een grote bron van mager, vetarm eiwit, dan is kip de beste keus. Het eiwit in kip leent zich voor groei en spierontwikkeling en ondersteunt een gezond lichaamsgewicht en gewichtsverlies. Net als zijn broer de kalkoen, is kip hoog in een aminozuur tryptofaan, die je dat geruststellend gevoel geeft na het nuttigen van een grote kom van mama’s kippensoep. In feite, als je depressief voelt, kan het eten van sommige gevogelte de serotonine in je hersenen te verhogen, dit verbeterd je stemming en haalt de stress weg.

Ingredients

  • 3/4 kop kippenbouillon
  • 1 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peperx
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/8 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook
  • 4 kippenborst helften
  • 3 eetlepels droge broodkruimels
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 kopjes vers gesneden champignons

Methode

Stap 1

In een middelgrote kom, meng de bouillon, tomatenpuree, gemalen zwarte peper, oregano, zout en knoflook.

Stap 2

bedek de kip in de broodkruimels

Stap 3

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 4

Bak de kip in de olie gedurende 2 minuten per kant, of tot ze lichtbruin is.

Stap 5

Voeg de bouillon mengsel en de champignons in de pan toe en breng aan de kook.

Stap 6

Vervolgens laat je het op laag vuur 20 minuten sudderen.

Stap 7

Breng bouillon mengsel aan de kook ongeveer 4 minuten lang

Stap 8

Schep de saus over de kip en serveer warm

Ingrediënten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *