Popcorn Garnalen
2016-11-18- Keuken: Thaise recepten
- Gerecht: Bijgerecht
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Garnalen zijn heerlijk en je kunt ze met heel veel varieeren. Ze krijgen vaak een slechte naam voor hun hoge cholesterol gehalte. Hoewel het waar is dat garnalen een relatief hoog cholesterol gehalte hebben (ongeveer 200 milligram in 3,5 ounces, of 12 grote gekookte garnalen), heeft onderzoek al uitgewezen dat cholesterol in garnalen niet zo slecht voor zijn. Garnalen bevatten geen koolhydraten, hun glycemische index classificatie is 0. Garnalen zijn relatief laag in calorieën, met 1 gram garnalen 1 calorie en Garnalen zijn bijna volledig van eiwit en water gemaakt, maar ze bevatten wat vet en cholesterol. Garnalen zitten bordevol met vitamine B12 en selenium. Bovendien bieden ze een behoorlijke hoeveelheid vitamine A, vitamine E, vitamine B6, ijzer, magnesium, natrium (zout), zink en koper en verrassend genoeg bevatten ze ook wat vitamine C.
Popcorn garnalen is eigenlijk gewoon garnalen gebakken in een knapperig blom deegje en het maakt een aardig voorgerecht of bijgerecht voor zowel volwassenen als kinderen. Het best gediend met cocktailsaus is deze heerlijke snack echt een leuke en knapperige tussendoortje. De voeding gegevens voor dit recept bevaten alle ingrediënten. De feitelijke hoeveelheid die gebruikt wordt om te paneren variëert. De precieze hoeveelheid van de ingrediënten zal variëren afhankelijk van tijdsduur en temperatuur, dichtheid en het specifieke type gebruikte olie.
Ingredients
- 24 rauwe middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1/8 theelepel knoflookpoeder
- 1/8 theelepel uienpoeder
- 1 ei
- 1/2 kopje melk
- 1 kop droge broodkruimels
- 1 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel gedroogde peterseli
Methode
Stap 1
Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot 350 graden F (175 graden C).
Stap 2
Plaats de bloem in een kom. Klop eieren en melk in een andere kom. Combineer paneermeel, zout, basilicum, peterselie, knoflookpoeder, en ui poeder in een derde kom.
Stap 3
Druk voorzichtig de garnalen tot deze een meel jas hebben en schud het overtollige meel eraf.
Stap 4
Dip in eimengsel en druk in paneermeel tot helemaal bedekt. en laat geen brood kruimels vallen.
Stap 5
Leg de gepaneerde garnalen op een bord, naast elkaar
Stap 6
Frituur gepaneerde garnalen in de voorverwarmde olie tot ze goudbruin zijn, 3 tot 4 minuten.
Stap 7
Zet de gebakken garnalen in een kom met keuken papier om uit te lekken.
Stap 8
Serveer met cocktail, bbq of honing mosterd saus