recepten
Courgettesoep Jamie Oliver
Soep, iets wat Nederlanders vaak op zondag eten. Veelal eten we tomatensoep, groentesoep of kippensoep maar het is juist wel eens lekker om eens af te wisselen. Er wordt niet voor niets gezegd; verandering van spijs doet eten. Op deze pagina vind je het recept voor een overheerlijke courgettesoep en ...
Lees meerGevulde paprika
Wil je eens heerlijke een gevulde paprika eten? Dankzij het recept voor 4 personen op deze pagina kun je eenvoudig en snel gevulde paprika’s maken en eten. Gevulde paprika’s met tomatensaus Je kunt ze bereiden met tomatensaus. Voor in totaal vier personen heb je de onderstaande ingrediënten nodig. Hierbij gaat ...
Lees meerPaddenstoelensoep van Jamie Oliver
In de herfst, wanneer de dagen korter beginnen te worden, is het tijd voor een heerlijke kop warme soep. Deze soep is een heerlijke paddenstoelensoep. Zeker het proberen waard om zelf eens te maken. Deze paddenstoelensoep is gebaseerd op het recept van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver. Soorten paddenstoelen ...
Lees meerAardappelgratin met emmentaler
Aardappelgratin is een Frans gerecht. Je kunt de het serveren met een salade en vis of een stukje vlees. Door de diverse ingrediënten krijgt de aardappelgratin en fraaie bruine korst. Bij het maken van het gerecht is het wel belangrijk om goed naar de aardappelschijfjes te kijken. Deze moeten namelijk de ...
Lees meerMayonaise maken
Het is opzich gek dat we een van de meest gegeten sauzen eigenlijk nooit meer zelf maken! Mayonaise maken is namelijk leuk en ook nog eens best gemakkelijk, als je weet wat je moet doen. Deze koude witte of een beetje gele saus maak je met olie en eierdooiers. Verschillende ...
Lees meerStoofpotje kip
Kip is een heerlijk om te eten en relatief makkelijk te bereiden. Wanneer je graag kip eet is het aan te bevelen om een keer een stoofpotje kip te proberen. Het zal zeker bevallen en het is natuurlijk weer wat anders dan een stoofpotje vlees. Lekkere ingrediënten stoofpotje kip Bij ...
Lees meerZuurvlees maken
Zuurvlees is een Limburg gerecht. Het wordt bereid met paardenvlees. In Limburg eet met het met patat. Het kan ook worden gegeten met bijvoorbeeld aardappelpuree. Ook buiten Limburg wordt het gerecht steeds vaker bereidt en dat is niet onlogisch, want het is zeker het proberen waard. Het is overigens niet alleen ...
Lees meerMexicaanse tortillasalade
Een Mexicaanse tortillasalade is een frisse salade. De salade bevat tomaten, mais, groene pepers, avocado’s en tortilla chips, vandaar ook de benaming. Mexicaanse tortillasalade; een echte aanrader Een tortillasalade is eens iets anders dan de meeste salades. Als je eens iets anders wilt proberen, dan is deze salade zeker het ...
Lees meerGepofte aardappelen
Gepofte aardappelen zijn redelijk eenvoudig om te maken. Je maakt ze gaar door middel van aluminiumfolie. Uiteraard gaat dat niet zo maar. Hoe het precies werkt lees je in dit artikel. Gepofte aardappelen kun je altijd eten, maar bij bijvoorbeeld een barbecue zijn ze bijzonder lekker om te eten. Barbecueën ...
Lees meerBechamelsaus maken
Bechamelsaus wordt vaak gebruikt bij de lasagne. Het hoort eigenlijk ook bij lasagne. Het zelf maken van bechamelsaus is relatief eenvoudig. Op deze pagina lees je hoe je deze saus kunt maken. Je kunt er overigens ook prima een kaassaus van maken, door geraspte kaas te gebruiken. Het is maar net wat je ...
Lees meerEntrecote bakken
Entrecote bakken? Volgens veel liefhebbers van vlees is entrecote het lekkerste stukje vlees van de koe. Maar hoe werkt het Entrecote bakken? Je kunt dit vlees herkennen aan het witte vetrandje. Dankzij het vet krijgt het vlees tijdens het bakken een aangename smaak. Sommige mensen willen het vet wegsnijden, maar ...
Lees meerCoquilles op Parmezaan crème, met uitgebakken speksnippers
Een coquille is vlees van een schelp. Het vlees is afkomstig van de Sint-Jakobsschelp genoemd. De benaming komt van Santiago de Compostella, waar het lichaam ligt van apostel Jacobus. Pelgrims die in het bedevaartsoord Santiago de Compostella waren geweest namen coquilles mee als bewijs dat ze hier waren geweest. Coquille ...
Lees meerSpaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn heerlijk als voorgerecht of als borrelhapje. Je kunt ze bij een tapasrestaurant eten of bij de Italiaan. Maar wat is er nu leuker om ze zelf te maken en daarna op te eten? Vaak doen deze het goed op een feestje of als voorgerecht. Wil ...
Lees meerSpareribs met Worcestersaus
Spareribs worden veel gegeten en dat is niet onlogisch. Ze zijn bijzonder lekker. Spareribs zijn overigens afkomstig van varkens. Je kunt ze op de barbecue doen, maar het is ook mogelijk om de oven te gebruiken voor het klaarmaken van dit lekkere recept. Variaties spareribs Er bestaan verschillende recepten voor het ...
Lees meerMoeders gehaktbrood het basisrecept
Zoek je een recept voor moeders gehaktbrood? Op deze pagina vind je het recept hiervoor. Voor veel jaargetijden is het een heerlijk gerecht. Je kunt het klaarmaken met bijvoorbeeld aardappelpuree. Moeders gehaktbrood geen echt brood. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden is gehaktbrood geen brood. Wel heeft het gelijkenissen met brood. Het lijkt ...
Lees meerKip Piri-Piri
Kip Piri-piri is een Portugees gerecht. Piri-piri betekent overigens rode peper in het Afrikaans. De kip wordt pittig gemaakt met rode pepers en sambal. Het onderstaande gerecht, dat is bedoeld voor 4 personen, is iets minder spicy. Ingrediënten Om kip Piri piri te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: ...
Lees meerHele kip uit de oven met rozemarijn
Het bereiden van een gevogelte lijkt veel werk, maar dat valt best mee. Bij een kip uit de oven doet de oven natuurlijk het werk. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het voorbereidende werk. Het enige nadeel is wellicht dat je enige tijd moet wachten alvorens het gerecht klaar ...
Lees meerFranse uiensoep basisrecept
Met dit recept zet je een lekkere en zoete uiensoep met een Frans tintje op tafel.
Lees meerTiramisu recept
Het klassieke Italiaanse nagerecht dat zelf makkelijk te maken is en bij iedereen in de smaak valt. De amaretto is optioneel maar geeft net dat lekkere extra’s. Zorg ervoor dat er niet teveel koffie in de lange vingers komt te zitten, dit zorgt ervoor dat de tiramisu een beetje papperig wordt. Variaties ...
Lees meerSpinazie recept
We kennen deze groente eigenlijk allemaal wel. Want sinds de twaalfde eeuw is spinazie een bekende groente in Europa. Daarvoor was het al een groente in China. De groente is rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Dat het een hoog ijzergehalte bevat is tevens waar, wel minder dan we ...
Lees meer