Loader

Kip Piri-Piri

2015-07-18
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Kip Piri-piri is een Portugees gerecht. Piri-piri betekent overigens rode peper in het Afrikaans. De kip wordt pittig gemaakt met rode pepers en sambal. Het onderstaande gerecht, dat is bedoeld voor 4 personen, is iets minder spicy.

Ingrediënten

Om kip Piri piri te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 paprika’s (zowel een rode als een gele)
  • Koriander (aantal blaadjes)
  • 6 takjes verse tijm
    Olijfolie
  • 4 grote kippenbouten (zowel met vel als bot)
  • 450 tot circa 600 gram blokjes aardappel
  • rucolasla
  • Voor de Piri-piri saus heb je het volgende nodig:
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • Basilicum (grote bos)
  • 2 eetlepels zoete en gerookte paprikapoeder
  • 1 tot 2 Piri-piripepers
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 ui (rood)
  • 4 teentjes knoflook

 

Ingredients

  • 2 paprika’s (zowel een rode als een gele)
  • Koriander (aantal blaadjes)
  • 6 takjes verse tijm
  • Olijfolie
  • 4 grote kippenbouten (zowel met vel als bot)
  • 450 tot circa 600 gram blokjes aardappel
  • rucolasla
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • Basilicum (grote bos)
  • 2 eetlepels zoete en gerookte paprikapoeder
  • 1 tot 2 Piri-piripepers
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 ui (rood)
  • 4 teentjes knoflook

Methode

Stap 1

Als eerst verwarm je de oven voor. Doe dit op 200 graden.

Stap 2

Bij de volgende stap zet je een grote grillpan op hoog vuur. Ga aan de slag met de kippenbouten. Deze leg je met het vel naar beneden op een plank waarop je kunt snijden. In iedere kippenbout maak je een aantal sneetjes. De kippenbouten leg je in de grillpan. Vergeet niet om de kippenbout eerst te besprenkelen met zout, peper en olijfolie. Dit doe je tot de onderkant bruin is. Daarna keer je ze om en als deze kant ook mooi bruin is, leg je deze even apart.

Stap 3

Nu maak je de saus. Je doet de volgende ingrediënten een blender: paprikapoeder, knoflook (gepelde teentjes), pepers, schil van de citroen (dat is geraspt) en het citroensap. Je kunt er zou, peper, worcestersaus en witte wijnazijn bij doen, alsook wat water en basilicum. 


Stap 4

Bij de vierde stap doe je de paprika reepjes in de grillpan. Keer ze regelmatig om. 

Stap 5

Stap 5

De gemaakte saus kun je in een braadslede doen. De paprika reepjes kun je er bovenop doen. De kippenbouten, die je eerst op zij had gelegd, doe je er eveneens bij en je legt de braadslede in de oven. Ongeveer 10 minuten garen in de oven is voldoende. Eetsmakelijk. 



Gerechten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *