Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

  • Porties: 1
  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 30M
  • Klaar in: 30M

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn heerlijk als voorgerecht of als borrelhapje. Je kunt ze bij een tapasrestaurant eten of bij de Italiaan. Maar wat is er nu leuker om ze zelf te maken en daarna op te eten? Vaak doen deze het goed op een feestje of als voorgerecht. Wil je graag indruk maken bij je vrienden, probeer het dan zelf.

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus met rijst

Om het nog lekkerder te maken is het aan te raden om bij de gehaktballetjes witte rijst te serveren of boerenbrood om in de saus te dopen. Dit geeft een frisse smaak en is net iets lekkerder. Wat ook een optie is om patat frites en sla erbij te serveren. Kortom; met Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus slaag je altijd!

Ingredienten

  • 1 theelepel sambal
  • Tomatenblokjes uit blik van circa 400 gram
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 sjalotjes
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels paneermeel; eventueel iets meer, zodat je hier de balletjes in kunt rollen
  • Boter
  • Zout (snufje is voldoende)
  • 500 gram rundergehakt

Methode

Stap1

Snijd als eerst de sjalotjes fijn. Pers tegelijkertijd de knoflook. Hierna meng je door het gehakt de knoflook, de sjalotjes, sambal, mosterd, paneermeel en het ei. Met dit geheel kun je kleine balletjes rollen. Rol zo ook door de paneermeel.

Stap2

De balletjes doe je in een koekenpan en bak je een tijdje.

Stap3

Nu kun je de oven verwarmen op 200 graden. Als eerst vet je de schaal in met boter. Het kan eventuele ook met margarine. Doe de balletjes in een ovenschaal, maar pas nadat je de tomatenblokjes in de schaal hebt gedaan. De balletjes kun je in de saus verdelen. Het is voldoende om de balletjes ongeveer 15 minuten in de oven te verwarmen. 




Recept type:
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Citroen gebraden kip met chorizo vulling.

  • Spaanse tortilla

    Spaanse tortilla

  • Paprika tomatensoep van Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */