Paprika tomatensoep van Jamie Oliver
2015-04-19- Keuken: Spaans
- Gerecht: Voorgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Yield: 4 kommen
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 60m
- Kook Tijd: 45m
- Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling
(4.5 / 5)
11 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Een lekkere soep is altijd een goed begin van de maaltijd. Je kan het ook prima gebruiken als lunch of als licht hoofdgerecht. We kennen allemaal het recept voor een standaard tomatensoep, maar dat kan leuker! Met dit recept van Jamie Oliver zet je een heerlijke tomatensoep met als toevoeging paprika op tafel.
Paprika tomatensoep uit de oven?
Wanneer je paprika’s in de oven gaart krijgen ze een heerlijke zoete smaak. Het velletje wordt vaak een beetje zwart wat een grill of bbq-achtige smaak geeft. Voor dit recept maken we dus gebruik van deze techniek. Volg alle stappen voor een heerlijk resultaat, een lekkere paprika tomatensoep!
Ingredients
- 3 Rode paprika's
- 2 Rode uien groot
- 1 KG trostomaatjes
- 6 Tenen knoflook
- Olijfolie
- Bosje tijm
- Groenebouillon
- Basilicum
Methode
Stap 1
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
Stap 2
Halveer de paprika's en verwijder de pitjes, halveer tevens de uien en tomaten en voeg de tenen knoflook ongepeld toe. Deze kunnen allen met het vel omhoog in een braadslee en mogen dicht tegen elkaar liggen. Besprenkel met olijfolie en voeg de tijm toe. Maak af met zout en peper. Dit geheel mag 25 tot 30 minuten de oven in.
Stap 3
Zodra je tomaten en paprika's goed afgekoeld zijn kun je ze gaan ontvellen. Ook de knoflook kan je ontvellen. Pureer alles met een blender of in je keukenmachine. Zorg ervoor dat het een mooi glad mengsel wordt.
Stap 4
Doe de puree samen met 250 tot 500ml bouillon in de pan. Voeg eerst een deel van je bouillon toe totdat je de gewenste dikte gekregen hebt. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen. Serveer direct of warm het later op. Voeg nadat je het in de kommen hebt gedaan nog een blaadje basilicum toe voor de presentatie.