Citroen gebraden kip met chorizo vulling.
2016-10-17- Keuken: Spaans
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 6
- Voorbereidingstijd: 1:40 h
- Kook Tijd: 1:40 h
- Gereed In: 1:40 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Dat Kip gezond is wisten we natuurlijk al. Hij is hoog in eiwitgehalte, die een belangrijke rol speelt in onze voeding. Het is gemaakt van aminozuren die eiwitten maken en deze zijn dan weer de bouwstenen van onze spieren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitbehoefte is 1 gram per 1 kg lichaamsgewicht of 0,4 g eiwit per pond lichaamsgewicht. Kip is niet alleen een zeer goede bron van eiwitten, maar is ook een zeer goede bron van vitaminen en mineralen. De B-vitaminen zijn nuttig bij het voorkomen van huidaandoeningen. Ook kunnen de vitaminen in kip de immuniteit stimuleren en verbeteren. Het helpt bij het voorkomen van migraine, hartaandoeningen, grijs haar, hoog cholesterol en diabetes.
Deze overheerlijke gebraden kip is een geweldig recept voor kerst. Verras je gasten met dit recept en maak in plaats van de traditionele kip een heerlijke Citroen gebraden kip met chorizo vulling. Je gasten zullen het geweldig en lekker vinden, want de Spaanse vulling in deze gebraden kip is vol van smaak en geeft een extra draai aan het standaard recept.
Ingredients
- 4 uien: 2 ongeschilde en in dikke plakken gesneden
- 2 el olijfolie
- 3 theelepels zoete gerookte paprika
- 4 citroen
- takjes tijm
- 1 hele kip
- 100g chorizo in blokjes
- 120g kook chorizo
- 175 g verse witte broodkruimels
- 100 g zachte gedroogde abrikozen
- 4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie n
- 1 groot ei
- 250ml glas witte wijn
- 400ml kippenbouillon
Methode
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200C / 180C. Leg de gesneden uien in het midden van een braadslee. Meng de olie met 2 theelepels paprikapoeder en voeg de takjes tijm toe. Wrijf de tijm over de hele kip, zodat het goed gaat trekken. Druk de citroen helften in de holte van de kip en bedek de kip losjes af met folie en rooster gedurende 45 minuten. Maak ondertussen de vulling. Bak de blokjes chorizo op een laag-matig vuur tot ze krokant zijn. Schep de chorizo om af te koelen en plaats de gehakte uien in de pan. Laat deze langzaam zachtjes worden gedurende 15-20 minuten.
Stap 2
Kneed de kook chorizo vlees en de broodkruimels samen tot een gladde brei en voeg de gebakken chorizo en uien, abrikozen, peterselie, takje tijm, de resterende paprika, citroenrasp en eieren samen. Gebruik dan je handen om alles samen te kneden tot een geheel. Vet een kleine braadslee in en en zet de vulling erin. Duw het plat met de oppervlak van een vork - dit zal veel knapperige stukjes creëren. Strooi ook de resterende takjes tijm.
Stap 3
Na 45 minuten, kan je de folie van de kip verwijderen en giet de wijn en bouillon in de bakvorm. Verminder de oven op 180C / 160C en leg de kip terug. Plaats de vulling in de plank eronder. Bak de kip en vulling 45 minuten langer en plaats de vulling nu in de kip. Laat de kip voor 15 minuten staan, daarna kun je de kip snijden en serveren met de vulling. Serveer de kip met gebakken aardappelen en gestoomde broccoli.