Loader

Moeders gehaktbrood het basisrecept

2015-07-18
  • Yield: 8 porties
  • Porties: 8
  • Voorbereidingstijd: 60m
  • Kook Tijd: 60m
  • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

  • recept kip spinazie

    Aardappel spinazie met kip

  • salade met kalkoen

    kalkoen salade

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Zoek je een recept voor moeders gehaktbrood? Op deze pagina vind je het recept hiervoor. Voor veel jaargetijden is het een heerlijk gerecht. Je kunt het klaarmaken met bijvoorbeeld aardappelpuree. Moeders gehaktbrood geen echt brood. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden is gehaktbrood geen brood. Wel heeft het gelijkenissen met brood. Het lijkt namelijk wel op brood en het wordt net als brood in de oven gebakken. In plaats van gehaktbrood noemen sommigen het ook wel vleesbrood.

Om 8 porties moeder gehaktbrood, ofwel vleesbrood, te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.

Ingredients

  • 250 milliliter melk
  • 115 gram brood (gedroogd) of paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 675 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 eetlepels mosterd
  • 5 eetlepels ketchup

Methode

Stap 1

In een schaal doe je de ui. Kies voor een magnetronvaste schaal, zodat je deze 2 minuten in de magnetron kunt doen. Doe er ook wat boter bij. In de magnetron dient de ui 'doorzichtig' te worden. Doe vervolgens ei, chilipeper, ketchup, kruiden, Worcester saus en gehakt in de schaal.

Stap 2

Meng alles door elkaar met je handen. Voeg ook paneermeel toe, zodat het een stevig mengsel wordt. Bedek het gemaakte mengsel met folie en zet het in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Langer is ook mogelijk en des te langer, hoe beter.

Stap 3

De saus ingrediënten kun je hierna in een kom mengen.

Stap 4

Bak alles in een cakeklik voor ongeveer één uur in een oven. Zet de oven op 200 graden. Bij een gasoven gebruik je stand 6. Na circa een half uur kun je het geheel controleren en het vet van de bovenkant halen.

Stap 5

20 minuten later, na in totaal 50 minuten, draai je het gehaktbrood. Doe dit op een bakblik. Je giet er vervolgens saus overheen en daarna zet je het bakblik samen met het gehaktbrood 10 minuten in de oven.

 

Gerechten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *