Aardappelpuree recept

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20M
  • Kook tijd: 10M
  • Klaar in: 30M

Aardappelpuree is een van de dingen die erg veel wordt gebruikt in de Nederlandse keuken. Echter is het toch wel redelijk moeilijk om de perfecte puree te maken. Hier een aardappelpuree recept wat je kan helpen met het maken van de puree.

Een aantal belangrijke dingen die een aardappelpuree moet hebben is bijvoorbeeld het feit dat de het lekker romig en luchtig moet zijn. De romigheid kan worden bereikt door het toevoegen van genoeg melk en boter. Een goed klontje boter maakt het heel erg lekker.

Aardappelpuree is het perfect bijgerecht bij een heerlijk stukje vlees, bijvoorbeeld biefstuk of rosbief. Het vult goed, en is qua smaak niet te overheersend. Ook heeft het een iets luxere uitstraling dan bijvoorbeeld gekookte aardappeltjes of aardappelschijfjes. Je laat met aardappelpuree zien dat je echt moeite in je bijgerecht hebt gestoken.

Aardappelpuree recept met nootmuskaat

Iets wat perfect past bij een aardappelpuree recept is een beetje nootmuskaat. Dit specerij geeft het allemaal net wat meer smaak en maakt het minder saai. Je kunt het natuurlijk ook weglaten, maar in dit aardappelpuree recept zit wel een mespuntje nootmuskaat. We raden het je zeker aan om toe te voegen, geloof ons, het wordt er lekkerder van.

Dit recept is te serveren bij heel erg veel gerechten.

Ingredienten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • 50 gram boter
  • Nootmuskaat

Methode

Stap1

Schil eerst de aardappels en maak ze schoon. Snijd ze ook in kleine stukjes, probeer ervoor te zorgen dat de aardappelstukjes ongeveer even groot zijn. Dit zorgt voor een gelijke garing.

Stap2

Dompel de aardappels onder in water in een pan met zout. Breng deze pan aan de kook en kook de aardappels goed gaar.

Stap3

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af. Je kunt wat van het kookvocht bewaren zodat je dit later nog kunt toevoegen als de puree te droog is.

Stap4

Pureer de aardappels totdat het een glad geheel is. Voeg hierbij de boter. Roer dit er goed doorheen. Hierna kun je melk toevoegen totdat je de puree smeuïg genoeg vindt.

Stap5

Als alles glad is kun je zout, peper en nootmuskaat toevoegen totdat de aardappelpuree de smaak heeft die je verlangt!


Recept type: , Ingredienten: , ,
Gemiddelde beoordeling

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */