Loader

Rosbief uit de oven

2015-04-22
 • Yield: 4
 • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • Pannenkoek Recept

 • Stoofperen Recept

 • Boerenkool Recept

 • Recept Rode Kool

 • Kabeljauw bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Rosbief is het soort vlees dat vooral wordt gegeten tijdens speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld tijdens kerst. Dit komt omdat dit stuk rundvlees erg lekker vlees is, maar ook duur. Door deze dingen is het erg belangrijk dat het goed wordt bereid. Een van de beste manieren om rosbief te maken, is door dit recept te volgen.

Net zoals met biefstuk heeft rosbief niet heel veel nodig om het erg lekker te maken. Wat knoflook en wat kruiden en je hebt al snel een perfect stukje vlees. Wat wel erg lekker is bij dit recept, zijn wat gebakken champignons. Erg makkelijk dus, het is een kwestie van het geheel goed te kruiden voordat je hem in de oven doet, en als het bijna klaar is bak je wat champignons. Als dit allemaal is gelukt heb je een heerlijk stukje vlees! Smeer het voordat je het de oven in doet eerst in met olie of gesmolten boter. Gebruik een kernthermometer om te bekijken of je rosbief al voldoende rosé is. Belangrijk is het om voordat je het vlees gaat snijden je dit eerst laat rusten. Wikkel het bijvoorbeeld in zilverfolie en leg het 10 minuten op een warme plek. Ook het aanrecht kan hiervoor prima zijn maar boven de verwarming is ook een optie.

Welke kern temperatuur?

De kerntemperatuur van je rosbief bepaald of deze rood of rosé is. Rood vinden veel mensen nog te rauw, rosé is altijd goed en te ver doorbakken is niet lekker. Belangrijk dus om de tijd en temperatuur in de gaten te houden. Wanneer je de volgende verhoudingen aan houdt komt het goed.

Rood: 50 gradenrosbief uit de oven

Rosé: 55 graden

Deze temperaturen gelden zowel voor de oven als in de pan.

 

Rosbief uit de oven met aardappelpuree

Je kunt het eind resultaat serveren met een lekkere aardappelpuree en bijvoorbeeld sperzieboontjes met ham, maar natuurlijk komt je rosbief uit de oven!

Ingredients

 • 800 gram rosbief.
 • 4 teentjes knoflook
 • rozemarijn
 • roomboter

Methode

Stap 1

Allereerst moet je een paar sneetjes maken in de rosbief. Niet al te diep, er moet enkel een half teentje knoflook in passen. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius

Stap 2

Je maakt 4 inkepingen, zodat je per inkeping 2x een halve teen knoflook kunt gebruiken. Als je dit hebt gedaan steek je ook een paar blaadjes rozemarijn in de inkepingen. Vervolgens breng je de rosbief op smaak met peper en zout.

Stap 3

Verwarm in een goede koekenpan een klont boter. Als de boter gesmolten is bak je de rosbief in deze pan. Dit moet gebeuren op hoog vuur. Schroei de rosbief snel rondom dicht.

Stap 4

Als dit is gebeurd doe je de rosbief, met braadvocht in de oven. Deze laat je nu ongeveer 70 minuten in de oven staan. Zo blijft het vlees lekker sappig.

Gerechten: Ingrediënten: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *