Biefstuk recept
2015-04-22- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Yield: 4
- Gereed In: 15m
Gemiddelde Beoordeling
(4 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Biefstuk is, mits op de juiste manier bereid, een van de lekkerste soorten vlees die je kunt eten. Het is belangrijk om hem daarvoor goed te bereiden. Het geheim zit hem in de simpelheid. Dit stuk rundvlees is vaak van zichzelf al zo lekker, dat er helemaal niet zo veel moeite nodig is om de perfecte stukje vlees te maken. Lees daarom ons gemakkelijke recept:
Er zijn echter wel een paar belangrijke dingen die de biefstuk heel erg lekker maken. Zo serveren we in dit recept slechts met een klontje kruidenboter. De kruidenboter past perfect bij een kaal stukje vlees en geeft toch net dat beetje extra. Het bakken heeft ook een paar puntjes die belangrijk zijn. Zo moet je biefstuk het liefst in roomboter bakken. Doe dit op heel erg hoog vuur, zodat het vlees snel dicht schroeit. Dit biefstuk recept kan je zo uitvoeren dat je biefstuk zo krijgt zoals je hem wil, rare, medium of well done.
Ingredients
- 4 stukken biefstuk van ongeveer 150 gram.
- kruidenboter
- roomboter
- zout en peper
Methode
Stap 1
Haal de biefstuk uit de koelkast en zorg dat hij op kamertemperatuur komt voordat je hem gaat bakken.
Stap 2
Breng de biefstuk op smaak met zout en peper. Doe dit voordat je het gaat bakken en geef de biefstuk de tijd om het zout en peper in zich op te nemen,
Stap 3
Laat een klont roomboter smelten in een koekenpan op hoog vuur.
Stap 4
Bak de biefstuk ongeveer 3 minuten aan elke kant bruin. Dit geeft je een medium garing.
Stap 5
Serveer de biefstukken met een klont kruidenboter, dit smelt als het goed is snel door de warmte van de biefstuk.
Stap 6
Serveer de biefstuk met wat gebakken aardappeltjes een groenten. Dit kan je zelf aanpassen aan waar je zelf zin in hebt.