Loader

Franse uiensoep basisrecept

2015-07-13
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Groentesoep maken

  • Erwtensoep maken

  • kip bowl

    Gegrilde Dille Dragon kip salade

  • surinaamse soep

    Surinaamse pindasoep recept

  • marokkaanse soep

    Harira soep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Met dit recept zet je een lekkere en zoete uiensoep met een Frans tintje op tafel.

Lekkere Franse Uiensoep

Soep maken is in veel gevallen niet zo heel moeilijk en dat geldt gelukkig ook voor dit recept. Maar hoe maak je nu een lekkere Franse uiensoep? Bij het maken van dit gerecht hebben we gekozen voor Gruyèrekaas. Dankzij deze kaas krijgt de soep een zoetige smaak

Ingredients

  • 120 milliliter witte wijn
  • 300 gram (aardappelen, vast kokokend, deze vervolgens schillen in fijne blokjes)
  • Zout en peper

  • 200 gram geraspte Gruyèrekaas
  • 75 gram boter
  • 2 kipbraadsticks (hierbij dien je het vlees in stukjes van het bot te snijden)
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 kilo uien (deze in ringen snijden)
  • 4 stukjes stokbrood
  • Geraspte gember (circa 2 cm)

  • 3 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)

Methode

Stap 1

Als eerste laat je de boter in de pan smelten. Deze begint vervolgens licht te kleuren, als dat het geval is kun je de uien toevoegen. Voeg hierna tijm, de aardappel blokjes en gember toe. In 15 minuten met deksel op de pan laten garen.

Stap 2

Hierna is het de bedoeling om het vuur wat lager te zetten en wijn erbij te gieten.

Stap 3

Daarna kun je de bouillon toevoegen. Laat het geheel nu circa 30 minuten doorkoken, maar wel zo zacht mogelijk.

Stap 4

Nu kun je de kipbraadsticks kruiden. Dit doe je met het zout en peper. De olie kan nu worden verhit in de pan, zodat je de kip gaar kunt koken en deze kunt toevoegen aan de soep.

Stap 5

De soep is klaar. Je kunt de geraspte kaas gebruiken, het stokbrood dat op de soep kan worden gelegd, alsook de oregano. 



Gerechten: