Loader

Gegrilde Dille Dragon kip salade

2016-11-01
  • Porties: 6
  • Voorbereidingstijd: 1:15 h
  • Kook Tijd: 1:15 h
  • Gereed In: 1:15 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

  • recept kip spinazie

    Aardappel spinazie met kip

  • kippenvleugeltjes

    Gecarameliseerde kippenvleugeltjes

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Gezonde kruiden hebben al een hele tijd een holistische plaats in ons welzijn en zijn gewaardeerd sinds de oudheid. Dille bevat tal van plantaardige chemische verbindingen waarvan bekend is dat anti-oxidant vrij komen, deze helpen ziekte te voorkomen en hebben gezondheidsbevorderende eigenschappen. Deze populaire kruid bevat geen cholesterol en is zeer laag in calorieën. Verder dragen de zaden veel essentiële vluchtige oliën, zoals d-carvon, dillapiol, DHC, eugenol, limoneen, terpineen en myristicine.

Dragon is een ander gezond kruid die rijk is aan tal van gezondheids voordelen. Traditioneel is dragon een remedie om de eetlust te stimuleren en anorexia symptomen te verlichten. Verse dragon kruid heeft de hoogste antioxidant waarde voedselbronnen onder het gewone kruiden.

Gegrilde Dille Daragon kip salade is een heerlijk recept voor degene die iets anders op tafel willen zetten. Het is een frisse salade recept die gewoon heerlijk smaakt. In een handomdraai klaar om te serveren.

Deze lichte en pittige zomersalade combineert de rokerige smaak van gegrilde kip met de knapperigheid en zoetheid van appels en druiven. Serveer het met croissants of een ander type zoet, boterachtig brood. De salade werkt ook goed als broodbeleg.

Ingredients

  • 1/2 kop zure room
  • 1/2 kop mayonaise
  • 1/4 kopje rijstazijn of appel azijn
  • 1/4 kop verse citroensap
  •  1 kopje pitloze rode druiven
  • 1 grote Granny Smith appel
  • 1/2 kop selderij
  • 1/2 ui
  • 1/2 kopje verse dragon
  • 2 theelepels fijngehakte verse dille
  • zout en peper naar smaak toe

Methode

Stap 1

Om de marinade te maken, meng 1/2 kop citroensap, olijfolie, knoflook en rode peper vlokken in een kom. Leg de kip borsten op een plat vlak en snij het open. Spreid de twee kanten uit elkaar en leg de borst plat als een open boek. Leg het in een ondiepe schaal en giet de olijfolie mengsel over de kip, draai een keer om en verdeel de marinade gelijkmatig. Koel het in de koelkast minstens 30 minuten.

Stap 2

De dressing: meng de zure room, mayonaise, azijn en 1/4 kop citroensap in een kom en meng goed.

Stap 3

Verwarm een ​​barbeque voor op midden-hoog vuur. Haal de kip uit de marinade en plaats deze op de voorverwarmde grill, draai een keer, tot het vlees stevig is en de kip gaar is. Haal de kip uit de grill en laat afkoelen. Snipper de kip en plaats het in een grote kom.

Stap 4

Voeg de druiven, appels, selderij, dragon, dille en aan de schaal met de kip. Roer de mayonaise dressing en meng totdat ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct of serveer koel.

Gerechten: Ingrediënten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *