Loader

Entrecote bakken

2015-08-01
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 10m
  • Gereed In: 15m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 Aantal Beoordelingen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Entrecote bakken? Volgens veel liefhebbers van vlees is entrecote het lekkerste stukje vlees van de koe. Maar hoe werkt het Entrecote bakken? Je kunt dit vlees herkennen aan het witte vetrandje. Dankzij het vet krijgt het vlees tijdens het bakken een aangename smaak. Sommige mensen willen het vet wegsnijden, maar wij raden aan om het vet niet weg te snijden. In het vetrandje komen de specifieke smaken van de koe terug. Entrecote is voorts relatief gezond. Dit komt door de onverzadigde vetzuren Het vlees kruiden kan ook helpen om de overheerlijke smaak te krijgen. Daarna is het een kwestie van de Entrecote bakken.

Ingredients

  • zeezout
  • 60 gram boter of margarine
  • 4 entrecotes, circa 150 -200 gram per entrecote
  • zwarte peper

Methode

Stap 1

Bij stap één is het belangrijk om de entrecotes op kamertemperatuur te laten komen. Haal je ze uit de vriezer? Dan kun je het eerst al beste laten ontdooien in de koelkast. Als het is ontdooid kun je het vlees buiten de koelkast zetten. Daarna is het de bedoeling om de entrecotes droog te deppen met een theedoek of keukenpapier. Je kunt er dan zeezout of zwarte peper op strooien.

Stap 2

Nu kun je de entrecotes in de koekenpan doen. Hier kun je ze in een met boter verhitte koekenpak op hoog vuur laten dichtschroeien. Bak beide kanten mooi bruin en daarna kun je het vuur verlagen. Strooi er ook wat zout over en bak de entrecotes gaar. Dit duurt circa 4 minuten.

Stap 3

Je kunt de entrecotes serveren met friet of gebakken aardappelen. Het is maar net wat je lekker vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.