Spinazie recept
2015-04-24- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
Gemiddelde Beoordeling
(4.7 / 5)
3 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
We kennen deze groente eigenlijk allemaal wel. Want sinds de twaalfde eeuw is spinazie een bekende groente in Europa. Daarvoor was het al een groente in China. De groente is rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Dat het een hoog ijzergehalte bevat is tevens waar, wel minder dan we initieel dachten.
Een lekker spinazie recept
Dit spinazie recept is anders dan dat je waarschijnlijk zou verwachten. Toch is dit recept erg lekker! Met deze stappen krijg je een heerlijk bijgerecht dat je kan gebruiken bij je meeste maaltijden. Spinazie is een van de gezondste dingen die je kunt eten als groente. Mede hierom hoop ik dat je dit recept erg lekker gaat vinden!
Bereiding
Bij dit recept bakken we de groente kort. De groente bakken we in een pan waarin we al een ui en wat knoflook hebben gefruit. Dit geeft dit bijgerecht een erg lekkere en bijzondere smaak. Bovendien is het in een mum van tijd klaar! Zo heb je met weinig moeite toch een bijgerecht met erg veel voedingstoffen.
Begin met het hakken van een ui en een teentje knoflook. Bak deze kort in de pan met een scheut olijfolie. Wanneer de ui glazig wordt voeg je de spinazie toe. Deze roerbak je op hoog vuur mee. De spinazie zal al snel zijn volume en dus vocht kwijt raken waardoor het gemakkelijk te bakken is. Je hoeft het niet lang te verhitten, pas op dat er geen prutje van maakt. Proef tussendoor of jij het al klaar vindt.