Mexicaanse tortillasalade
2015-08-07- Keuken: Mexicaans
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 30m
Gemiddelde Beoordeling
(4 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Een Mexicaanse tortillasalade is een frisse salade. De salade bevat tomaten, mais, groene pepers, avocado’s en tortilla chips, vandaar ook de benaming.
Mexicaanse tortillasalade; een echte aanrader
Een tortillasalade is eens iets anders dan de meeste salades. Als je eens iets anders wilt proberen, dan is deze salade zeker het proberen waard. Je kunt de salade eten als hoofdgerecht, maar meestal wordt het gebruikt als bijgerecht.
Als bijgerecht is de salade geschikt voor in totaal 4 personen. Je kunt het ook als hoofdgerecht eten en dan kunnen er 2 personen van eten. Om Mexicaanse tortillasalade te maken heb je de onderstaande ingrediënten nodig.
Ingredients
- 2 avocado’s
- 100 gram (eikenblad) sla
- 100 gram tortilla chips
- Een aantal Jalapeño groen pepers (uit een pot)
- 1 klein blikje mais (150 gram)
- 250 gram tomaten (kleine tomaten)
- Dressing: 1 limoen
- Dressing: 1 eetlepel honing
- Dressing: 1 theelepel donkere balsamicoazijn
- Dressing: zwarte peper
- Dressing: scheutje olijfolie
Methode
Stap 1
Rasp als eerst de limoen en het sap pers je daarnaast uit de limoen. Het sap meng je met olijfolie, honing en balsamicoazijn. Het geheel maak je op smaak met zeezout en peper.
Stap 2
Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in stukjes. De tomaten snijd je eveneens in stukjes en de Jalapeño pepers in ringetjes. De sla meng je met de in stukjes gesneden avocado, tomaten, mais en Jalapeño peper. Over de salade doe je de dressing. Met een tweetal lepels kun je alles door elkaar scheppen en om het geheel compleet te maken voeg je tortilla chips toe.