Paddenstoelensoep van Jamie Oliver

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 20M
  • Klaar in: 0M

In de herfst, wanneer de dagen korter beginnen te worden, is het tijd voor een heerlijke kop warme soep. Deze soep is een heerlijke paddenstoelensoep. Zeker het proberen waard om zelf eens te maken. Deze paddenstoelensoep is gebaseerd op het recept van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver.

Soorten paddenstoelen

De volgende soorten paddenstoelen zijn erg geschikt om soep mee te maken; gele, wilde en witte bospaddenstoelen, oesterzwammen, akkerzwammen en de zogeheten cantharellen.

Om deze paddenstoelensoep te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingredienten

  • Roomboter (een klont)
  • 1 rode ui
  • Bladpeterselie, ongeveer een hand vol
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • Mascarpone
  • Tijm (hand vol)
  • 600 gram paddenstoelen
  • Peper en zout

Methode

Stap1

Eerst maak je de paddenstoelen schoon. Dit doe je door ze schoon te borstelen. Hierna kun je de schoongemaakte paddenstoelen in stukjes snijden. De knoflook kun je eveneens in dunne plakjes snijden. De blaadjes haal je verder van de tijm, en dat geldt ook voor de blaadje van de bladpeterselie. Deze hak je. Het pureren van de soep kun je doen met een staafmixer.

Stap2

Zet nu een ruime pan op het voer. Voeg wat olijfolie toe, alsook de paddenstoelen. Voeg na ongeveer een minuut ui, knoflook, tijm en boter toe. Je kunt het geheel op smaak brengen met peper en zout. Je kunt het laten bakken tot het vocht vrijwel is verdampt. Dit duurt circa 20 minuten. Daarna kun je kippenbouillon toevoegen en het 20 minuten op laag vuur laten koken. De mascarpone kun je er ook doorheen doen.


Recept type: Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Surinaamse pindasoep recept

    Surinaamse pindasoep recept

  • Harira soep

  • Courgettesoep Jamie oliver

    Courgettesoep Jamie Oliver

  • Franse uiensoep basisrecept

  • Aardappelsoep recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */