Hele kip uit de oven met rozemarijn
2015-07-16- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Kook Tijd: 60m
- Gereed In: 1:30 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Het bereiden van een gevogelte lijkt veel werk, maar dat valt best mee. Bij een kip uit de oven doet de oven natuurlijk het werk. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het voorbereidende werk. Het enige nadeel is wellicht dat je enige tijd moet wachten alvorens het gerecht klaar is. Dit kan tot 2 uur duren en dat is wellicht relatief lang wachten. Niettemin, als je het goed inplant, is een hele kip uit de oven een gerecht dat qua voorbereidend werk redelijk snel klaar te maken.
Juiste temperatuur kiezen
Waar het bij dit gerecht eigenlijk om draait is dat de kern van de kip een temperatuur van 75 graden dien te bereiken. Je kunt een kernthermometer gebruiken om te achterhalen wat de temperatuur van de kern van het geheel is. Een kernthermometer heeft een metalen pin, welke je in het midden kunt prikken. Zo kun je bepalen of het vlees gaar is.
Dit recept is goed te combineren met krieltjes. Gemakkelijk een hele maaltijd met weinig moeite.
De volgende ingrediënten zijn nodig om dit lekkere recept zelf klaar te maken.
Ingredients
- 1 hele kip
- Takje verse rozemarijn
- 1 citroen
- Peper
- Olijfolie
- Zout (grof zeezout)
- Eventueel knoflook
Methode
Stap 1
Verwarm bij de eerste stap de oven. Doe dit op 200 graden.
Stap 2
Hierna halveer je de citroen. De halve citroenen doe je samen met de rozemarijn in de kip. Doe over de kip olijfolie; vervolgens kun je de kip in de oven doen. Wel is het de bedoeling om na circa dertig minuten de temperatuur van de oven te verlagen naar 160 graden. Hierna kun je de kip nog 60 tot 90 minuten in de oven laten.
Stap 3
Alvorens de kip gaar is kun je de kip bestrijken met een mengsel van peper, olijfolie, knoflook en zeezout.