Loader

Spareribs met Worcestersaus

2015-07-20
  • Yield: 4 personen
  • Porties: 4 porties
  • Voorbereidingstijd: 3:00 h
  • Kook Tijd: 20m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Spareribs worden veel gegeten en dat is niet onlogisch. Ze zijn bijzonder lekker. Spareribs zijn overigens afkomstig van varkens. Je kunt ze op de barbecue doen, maar het is ook mogelijk om de oven te gebruiken voor het klaarmaken van dit lekkere recept.

Variaties spareribs

Er bestaan verschillende recepten voor het klaarmaken van dit lekkere varkensvlees. Je kunt op basis van het recept bepalen of je het iets vindt. In plaats van het onderstaande, iets mildere recept, kun je ook kiezen voor een pittige variant. In dat geval gebruik je rode pepers, gember of sambal en gebruik je geen honing, ketchup en suiker.

Bij het bereiding voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

Ingredients

  • 2 tot 3 spareribs per persoon (in totaal 8 tot 12)
  • Tomatenpuree
  • Honing
  • 4- 8 bouillonvleesblokjes
  • Italiaanse kruiden (of andere kruiden die je graag gebruikt)
  • Paprikapoeder
  • Ketchup
  • 2 potten appelmoes
  • Worcester saus

Naast de bovengenoemde ingrediënten heb je een grote pan nodig. Hier kun je de spareribs in koken. Ook een klein pannetje is noodzakelijk om te hebben. Verder is een oven, grill of barbecue handig.

Methode

Stap 1

Zet allereerst een pan op het vuur met ongeveer 2 liter water. Hoe meer spareribs, hoe meer water. Bij 8 spareribs volstaat 1,5 liter. Voeg ook de blokjes bouillon toen, alsmede de appelmoes. Dankzij de appelmoes wordt het vlees mals. Vergeet ook niet de tomatenpuree en natuurlijk de ribbetjes zelf.

Stap 2

In totaliteit kun je het geheel 2 uur laten koken (zachtjes), maar één uur is ook mogelijk. Echter, hoe langer, hoe malser. Hierna kun je de de ribbetjes uit de pan halen en droog deppen met een theedoek of keukenpapier.

Stap 3

Hierna doe je een pan op het vuur. Doe in de pan Worcester saus, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels honing, ketjap saus en kruiden. Laat het geheel even koken en smeer, nadat het is afgekoeld, met dit gehele de spareribs in. Laat het ook circa 15 minuten staan.

Stap 4

Nu doe je de spareribs voor circa 20 minuten in de oven (200 graden). Je kunt ze ook op de barbecue doen.

Gerechten: ,

Comment (1)

  1. Gepost door Mae Rietveld on 27 januari 2021

    Is het recept nu met ketchup of ketjap?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *