Gepofte aardappelen
2015-08-07- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Yield: 4 aardappelen
- Porties: 2
- Voorbereidingstijd: 60m
- Kook Tijd: 45m
- Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling
(5 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Gepofte aardappelen zijn redelijk eenvoudig om te maken. Je maakt ze gaar door middel van aluminiumfolie. Uiteraard gaat dat niet zo maar. Hoe het precies werkt lees je in dit artikel. Gepofte aardappelen kun je altijd eten, maar bij bijvoorbeeld een barbecue zijn ze bijzonder lekker om te eten.
Barbecueën en gepofte aardappelen
Het voordeel van gepofte aardappelen bij een barbecue is dat je ze dankzij de barbecue eenvoudig gaar kunt laten worden. Je legt ze in folie en legt ze aan de zijkant van een barbecue. Binnen circa 20 minuten zijn ze gaar en kun je ze eten. Uiteraard kun je ook een oven gebruiken. Niet iedereen barbecuet natuurlijk dagelijks en het kost ook enige tijd om een barbecue in gereedheid te brengen.
Om gepofte aardappelen te maken heb je het volgende nodig:
Ingredients
- 4 aardappelen (grote vastkokende exemplaren)
- Zeezout
- Peper (versgemalen)
- 30 gram roomboter of 4 eetlepels zure room
Methode
Stap 1
Kies je voor een barbecue of een oven? Zowel een barbecue als een oven dienen warm te zijn. Een oven circa 200 graden. Eerst maak je de aardappelen schoon en kun je ze op aluminiumfolie leggen, bestrooien met zout en ze stuk voor stuk inpakken.
Stap 2
In de oven zijn de aardappelen na ongeveer 45 minuten gaar. Doe je ze op de barbecue dan kunnen ze in 20 minuten gaar zijn, maar dan is het wel belangrijk om ze regelmatig om te keren. Je kunt door er met een vork in te prikken controleren of de aardappelen gaar zijn.
Stap 3
Hierna kun je ze eten, maar vergeet niet de zure room of roomboter en eventueel peterselie of bieslook.