Loader

Stoofpotje kip

2015-08-07
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • Donuts maken

  • Hollandaise saus

    Hollandaise saus

  • Aardappelgratin met emmentaler

    Aardappelgratin met emmentaler

  • Mayonaise maken

    Mayonaise maken

Bekijk recepten Bekijk per ingrediënt Bekijk per thema Bekijk per supermarkt

Kip is een heerlijk om te eten en relatief makkelijk te bereiden. Wanneer je graag kip eet is het aan te bevelen om een keer een stoofpotje kip te proberen. Het zal zeker bevallen en het is natuurlijk weer wat anders dan een stoofpotje vlees.

Lekkere ingrediënten stoofpotje kip

Bij het bereiden van een stoofpotje kip kun je veel verschillende ingrediënten gebruiken. Denk aan uitjes of kas dat je hebt geraspt. Er is veel mogelijk. De kip is in het geheel wel het belangrijkste, maar de andere ingrediënten brengen de kip wel op smaak. Het enige nadeel is wellicht de bereidingstijd, maar eenmaal het op tafel staat zul je geen spijt hebben van je arbeid in de keuken.

Ingredients

  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • zout
  • 1 eetlepel azijn
  • 750 gram kipfilet
  • 3 kruidnagels
  • versgemalen peper
  • 2 laurierblaadjes

Method

Step 1

Eerst pel je de uien. Snijd het in dunne stukjes. De kip dep je hierna droog, snijd je in stukken en breng je op smaak met peper en/of zout.

Step 2

Doe boter in een pan en laat de boter lichtbruin worden. De stukken kip doe je in de pan en laat je lichtbruin worden.

Step 3

Eenmaal de stukjes kip klaar zijn, leg je deze even opzij. Nu kun je de ui fruiten op een matig vuurtje. Na een drietal minuten is de ui mooi gekleurd en glazig.

Step 4

Nu kan het vlees worden toegevoegd de pan, samen met laurierblaadjes en kruidnagels. Doe er ook 400 milliliter warm water bij en een beetje azijn. In totaal kun je het vlees in ongeveer 2 uur gaar laten stoven. Doe uiteraard ook een deksel op de pan.

Recipe Type: , , Ingredients:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *