Loader

Bechamelsaus maken

2015-08-05
  • Voorbereidingstijd: 10m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Bechamelsaus wordt vaak gebruikt bij de lasagne. Het hoort eigenlijk ook bij lasagne. Het zelf maken van bechamelsaus is relatief eenvoudig. Op deze pagina lees je hoe je deze saus kunt maken. Je kunt er overigens ook prima een kaassaus van maken, door geraspte kaas te gebruiken. Het is maar net wat je zelf lekker vindt.

Om bechamelsaus te maken kun je de onderstaande ingrediënten gebruiken.

Deze bovenstaande ingrediënten worden gebruikt bij het basisrecept, maar je kunt hier ook van afwijken. In plaats van melk kun je bijvoorbeeld bouillon gebruiken. Je kunt bouillon op verschillende manieren gebruiken. Zo heb je de varianten blonde roux en bruine roux, waarbij je de bouillon op verschillende momenten toevoegt.

Ingredients

  • 25 gram boter
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • 30 gram bloem
  • 300 milliliter melk

Methode

Stap 1

Doe een pan op het vuur en smelt hierin de boter. De boter dient niet bruin te worden.

Stap 2

Nu kun je bloem toevoegen. Je zult een soort van deeg krijgen nadat je enige tijd hebt geroerd, dit wordt ook wel een roux genoemd. Als de roux zanderig voelt is deze klaar. Het moet ook een beetje droog aanvoelen.

Stap 3

Je kunt er koude melk aan toevoegen, zodat je een mooie saus krijgt. Deze saus is glad en dik. Als het geheel op de lepel blijft hangen is de saus klaar om te gebruiken. Je kunt de saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Gerechten: Ingrediënten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *