Recipes With Course: Hoofdgerecht
Quinoa en zwarte bonen
Quinoa dateert al 3-4000 jaar geleden, toen de Inca’s voor het eerst besefte dat de quinoa zaad geschikt was voor menselijke consumptie. Quinoa is een van de meest eiwitrijke voedingsmiddelen die we kunnen eten. Het is heeft compleet eiwit met alle negen essentiële aminozuren. Quinoa bevat bijna tweemaal zoveel vezels ...
Lees meerCranberry Stuffed Turkey Borsten
De feestdagen zitten weer aan te komen en misschien wil je voor deze keer toch iets anders op tafel zetten dan de gebruikelijke gevulde kalkoen. Kalkoen vlees wordt verkocht in verschillende vormen, waaronder hele, voorverpakte plakjes, borst, dijen, gehakt, en schnitzels. Kalkoenen consumptie is behoorlijk gegroeit de afgelopen periode en ...
Lees meerKip Slow cooker pot
Een slowcooker, ook bekend als een Crock-Pot wordt vaak gebruikt in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika, het is een elektrisch kooktoestel die gebruikt wordt voor het sudderen van vlees en koken van soep. Het handhaaft een relatief lage temperatuur (ten opzichte van andere ...
Lees meerAziatische Steak
Steak is altijd wel een heerlijke keus als het gaat om lekker vlees. Het vlees heeft een hoog eiwitten en ijzer gehalte dat maakt het niet alleen lekker maar ook nogeens heerlijk gezond. Rood vlees heeft een positieve rol bij het verminderen van het risico van bloedarmoede door ijzer tekort ...
Lees meerCitroen gebraden kip met chorizo vulling.
Dat Kip gezond is wisten we natuurlijk al. Hij is hoog in eiwitgehalte, die een belangrijke rol speelt in onze voeding. Het is gemaakt van aminozuren die eiwitten maken en deze zijn dan weer de bouwstenen van onze spieren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitbehoefte is 1 gram per 1 kg ...
Lees meerVarkenshaas bakken
Als je een varkenshaas klaar wil maken, dan heb je verschillende keuzes om de varkenshaar klaar te maken. Varkenshaas is een relatief duur stukje vlees en daarom wil je het lekker klaarmaken en ook voor speciale gelegenheden. Dan is het erg lekker om dit te serveren met een lekkere saus, ...
Lees meerMosselen koken
Mosselen, wie houdt er niet van. Als het mosselseizoen weer is geopend, kun je de lekkerste mosselen kopen in de winkel of eten in restaurants. Zelf mosselen maken is niet zo moeilijk als je denkt. Het is even uitvogelen hoe het moet, maar met onderstaande stappen moet het zeker lukken. ...
Lees meerGamba bakken
Vele mensen verwarren gamba’s met garnalen. Ze hebben overeenkomsten, maar zijn zeker niet hetzelfde. Ze behoren allebei tot de familie van peneïde garnalen. Waar garnalen echter vrij klein zijn, zijn gamba’s wat groter. Daarom worden deze gamba’s ook wel reuze garnalen genoemd. Je kan gamba’s op vele manieren eten, maar ...
Lees meerGarnalen bakken
Een belangrijke soort vis is garnaal. Garnalen zijn erg populair en worden vaak bij restaurants gegeten, omdat ze niet al te makkelijk zijn om te bereiden. Echter kun je ze zeker een keer zelf thuis maken, bijvoorbeeld als je een etentje bij je thuis hebt met vrienden of als je ...
Lees meerForel bakken
Forel is een vis die je heerlijk kan bereiden en die door vele restaurants ook aangeboden wordt. Het is een vis die erg lekker smaakt en die een specifieke smaak heeft. De forel kan op vele manieren bereid worden, maar in elk geval is een vis die niet lastig te ...
Lees meer