Loader

Forel bakken

2016-09-19
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Forel is een vis die je heerlijk kan bereiden en die door vele restaurants ook aangeboden wordt. Het is een vis die erg lekker smaakt en die een specifieke smaak heeft. De forel kan op vele manieren bereid worden, maar in elk geval is een vis die niet lastig te bereiden is. De verschillen in de bereiding komen doordat de ene meer houdt van bepaalde kruiden en smaken dan de ander. Zo krijg je verschillende bereidingswijzen. Hieronder wordt een algemene bereidingswijzen gegeven, maar vergeet vooral niet dat andere recepten andere dingen kunnen gebruiken om het gerecht een ander soort smaak te geven. Hier kan ook zeker eens naar gekeken worden.

Methode

Stap 1

Als je een forel gaat kopen, dan zal je bij de meeste vishandels wel slagen. Zij kunnen je precies vertellen wat een mooie vis is en hebben deze meestal wel in het assortiment. In de supermarkt vind je sporadisch ook wel een forel, maar deze zal niet zo lekker zijn als vers van de vishandel. Ook op de markt bij de vishandel kun je forel goed kopen.

Vervolgens is het belangrijk om de forellen goed schoon te krijgen. Dit doe je door te deppen met keukenpapier, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Vervolgens kun je ze even laten afkoelen of opwarmen op een bord, want het is belangrijk dat de forel op kamertemperatuur komt. Je kunt de forellen vervolgens besprenkelen en kruiden met dingen die je lekker vindt. Een voorbeeld is een forel die je besprenkeld met citroensap. Je kunt dit besprenkelen en ook in de buik wrijven. Je kunt vervolgens peper en zout toevoegen en tijm als extra in de buikopening stoppen. Hierdoor krijgt de forel een bepaalde smaak, maar je kunt dus ook andere kruiden gebruiken.

Stap 2

Het is goed om daarna even 10 minuten te wachten zodat de kruiden en geuren goed in de vis trekken. Daarna kun je in een grote pan een scheut olie gooien. Het is belangrijk dat zowel de pan als de olie goed heet is. Je kunt de vis dan aan beide kanten bakken zodat het vel van de vis een beetje knapperig wordt. Vervolgens kun je het beste het vuur laag zetten, zodat de vis aan beide kant goed gebakken kan worden. Je kan uitgaan van ongeveer 5 à 6 minuten per kant.

Tips om forel te bakken

Een forel kun je met veel lekkere dingen eten. Een bereidingswijze is bijvoorbeeld met amandelen en groene salade. Ook aardappeltjes zijn er over het algemeen lekker bij te serveren. Afhankelijk van je voorkeuren kan je een gerecht kiezen om het mee te eten. Zo kan je het ook eten bij een rijstgerecht of bijvoorbeeld een curry. Het is in elk geval een smaak die bij veel dingen past een daarom is het een zeer lekkere vis die daarom populair is.

Als je de vis bereid hebt, kun je het beste wat van de olie bewaren zodat je deze later over de vis heen kan gooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.