Loader

Varkenshaas bakken

2016-09-19
 • Voorbereidingstijd: 5m
 • Kook Tijd: 25m
 • Gereed In: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • sopropo recept

  Gevulde sopropo met kipgehakt

 • surinaamse ovenschotel

  Surinaamse pom

 • recept kip spinazie

  Aardappel spinazie met kip

 • hoe biefstuk bakken

  Biefstuk bakken

 • recept rendang

  Rendang recept

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Als je een varkenshaas klaar wil maken, dan heb je verschillende keuzes om de varkenshaar klaar te maken. Varkenshaas is een relatief duur stukje vlees en daarom wil je het lekker klaarmaken en ook voor speciale gelegenheden. Dan is het erg lekker om dit te serveren met een lekkere saus, groenten en bijvoorbeeld aardappeltjes. Hieronder staat vermeld hoe je precies een varkenshaas moet bakken. Je kunt er ook voor kiezen om varkenshaar in de oven te bereiden, je krijgt dan een andere smaak aan het vlees dan als je het bakt.

Methode

Stap 1

Een lekker stukje varkenshaas vind je natuurlijk bij de slager. Je kunt het ook in de supermarkt kopen, maar dan loop je de kans dat het vlees geïmpregneerd is met water en dat is zonde van het lekkere vlees. Als je zeker wil weten dat je een lekker stuk vlees krijgt, dan kun je het beste naar de slager toe gaan.

Als je varkenshaas koopt, is het qua bereiding het prettigst als het vlees over het algemeen dezelfde dikte heeft. Daardoor wordt het vlees tegelijkertijd op elke plek lekker mals. Je kunt het vlees insmeren met zout en peper, verder hoef je voor de voorbereiding weinig te doen.

Stap 2

Als je het vlees gaat pakken, kan het even duren. Als je het vlees snel gaar wil hebben, kan het goed zijn om het vlees in kleine stukjes te snijden. Anders moet je er voor waken dat je het vlees niet te lang gebakken wordt, anders gaat de malsheid er snel vanaf. Je kunt het vlees in een koekenpan bakken in olie of boter, afhankelijk van wat je lekker vindt. Je moet het ongeveer in totaal 10 tot 15 minuten laten bakken, dan is het goed daar en zit er nog wel malsheid aan. Als hij klaar is, dan leg je het vlees in aluminiumfolie. Je kunt het dan 5 minuten laten rusten.

Je kunt varkenshaas in kleine stukjes korter bakken, dan volstaat 10 minuten maximaal. Je kunt het vlees bakken samen met groenten en bijvoorbeeld aardappelen. Dit kan prima in een wok pan.

Tips voor varkenshaas bakken

Als je de varkenshaas in de pan hebt, doe dan geen moeite om het vlees te gaan verplaatsen. Je weet juist precies wanneer je het vlees moet draaien, namelijk, op het moment dat het vlees van de bodem loskomt. Dan kun je het draaien en is het klaar als het aan die zijde ook loskomt van de bodem. Om het vlees niet te droog te laten worden, is het belangrijk om het vlees niet te gaar te laten worden. Daarom kun je vlees beter iets rosé laten dan dat je het te gaar laat worden.

Wil je het in de oven klaarmaken, dan is het goed om de oven heel laag te zetten. 100 graden is meestal al voldoende. Je kunt dan eerst de varkenshaas dichtschroeien in de pan. Daarna kun je het in een ovenschaal bereiden in de oven, met aluminiumfolie erover heen. Je kunt hem dan ongeveer 30 minuten in de oven doen op 100 graden.

Gerechten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.