Loader

Biefstuk bakken

2016-09-19
 • Yield: NVT
 • Porties: NVT
 • Voorbereidingstijd: 1m
 • Kook Tijd: 10m
 • Gereed In: 10m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • sopropo recept

  Gevulde sopropo met kipgehakt

 • surinaamse ovenschotel

  Surinaamse pom

 • recept kip spinazie

  Aardappel spinazie met kip

 • varkenshaas bakken

  Varkenshaas bakken

 • recept rendang

  Rendang recept

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Het bakken van een goede biefstuk is een hele kunst. Biefstuk bakken doe je namelijk niet dagelijks en het is een duur stukje vlees, dus als je het maakt, wil je het ook goed doen. Een biefstuk maken is niet gemakkelijk en daarom is hieronder beschreven wat een goed stappenplan is bij het klaar maken van een biefstuk. Handig om te weten is dat je een biefstuk op verschillende manieren kan klaarmaken. Je moet dit vergelijken met dat je in een restaurant ook gevraagd wordt of je je biefstuk medium of rare wil. Je kunt dus zelf je voorkeuren doorvoeren in de biefstuk die je gaat bereiden. Daarnaast geldt natuurlijk ook, oefening baart kunst, dus als het de eerste keer niet is zoals je had gewild, volgende keer beter.

Ingredients

 • Verse biefstuk
 • Peper & zout

Methode

Stap 1

De biefstuk klaar maken voor het bakken Het is belangrijk dat de biefstuk op kamertemperatuur is. De overgang van de biefstuk van koud naar een hete pan is niet goed voor de malsheid van het vlees. Dit geldt ook voor de vochtigheid van het stuk vlees. Het is goed om de biefstuk een beetje te deppen voordat je deze in de pan doet. Dan is het verschil tussen rauw en gebakken niet zo groot.

Stap 2

De pan voorbereiden Het is belangrijk dat de pan goed heet is. Je kunt het beste een koekenpan gebruiken voor het bakken en het liefst één met een vrij dikke bodem. Als je de pan op het vuur zet, zorg dan dat de pan een hoge temperatuur heeft voor je de boter er in doet. Als de pan goed heet is, doe je de boter in de pan en deze moet eerst goed bruin zijn. Daarnaast mag er geen schuim meer in de pan zitten. Dan kun je de biefstuk in de pan leggen.

Stap 3

De biefstuk bakken Als je de biefstuk in de pan hebt gelegd, kun je het beste de biefstuk draaien met een spatel. Gebruik geen dingen die ervoor zorgen dat het vocht alsnog uit de biefstuk kan lopen. Een vork is bijvoorbeeld niet aan te raden. Je kan er vanuit gaan dat het goed is om de biefstuk aan beide kanten ongeveer 2,5 minuut te bakken. Dus je bakt de biefstuk eerst 2,5 minuut aan één zijde, vervolgens 2,5 minuut aan de andere zijde. Op dit punt komt je eigen keuze naar voren. Na 5 minuten is de biefstuk nog vrij rood van binnen, maar hij kan nu prima gegeten worden. Het is dan je eigen keuze of je hem zo graag eet. Als je hem liever wat bruiner hebt aan de binnenzijde, kan je hem nog iets langer bakken.

Tips voor biefstuk bakken

Voordat je de biefstuk gaat eten, is het goed om hem een aantal minuten op een bord te laten rusten. Hierdoor kan het stuk vlees even wennen aan de nieuwe temperatuur, kamertemperatuur. Als je hem daarna aansnijdt, is hij nog lekker mals van binnen. Ook lekker is om een beetje boter uit de pan bij te voegen. Daarnaast is een biefstuk lekker met peper, zout en wat kruidenboter.

Gerechten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.