Cranberry Stuffed Turkey Borsten
2016-11-07- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 10
- Voorbereidingstijd: 45m
- Kook Tijd: 60m
- Gereed In: 2:00 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
De feestdagen zitten weer aan te komen en misschien wil je voor deze keer toch iets anders op tafel zetten dan de gebruikelijke gevulde kalkoen.
Kalkoen vlees wordt verkocht in verschillende vormen, waaronder hele, voorverpakte plakjes, borst, dijen, gehakt, en schnitzels. Kalkoenen consumptie is behoorlijk gegroeit de afgelopen periode en dat komt voornamelijk door de gezonde eigenschappen van het vlees.
Kalkoenvlees is een rijke bron van eiwitten en heeft weinig vet. Wit vlees is lager in kilojoules en heeft minder vet dan de donkere vlees. Een typische kalkoen bestaat uit 70 procent wit vlees en 30 procent donkere vlees.
Kalkoenvlees is een bron van ijzer, zink, kalium en fosfor. Het is ook een bron van vitamine B6 en niacine, die essentieel zijn voor de energieproductie van het lichaam zijn. Regelmatige consumptie van kalkoen kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Het vlees kan ook helpen om insuline niveaus te stabieliseren. Kalkoen bevat het aminozuur tryptofaan, die serotonine produceert en speelt een belangrijke rol in het versterken van het immuunsysteem. Het is ook een bron van selenium, die essentieel is voor schildklierhormoon metabolisme. Het verhoogt ook de immuniteit en fungeert als een antioxidant.
Ingredients
- 1 gekruid brood vulling mix
- 1/2 kop pecannooth helften
- 6 blaadjes sla
- 2 kalkoen borsten
- 1 kop gehakte pecannoten
- 2 blikken gedroogde, gezoete cranberries
- 2 eetlepels olijfolie
Methode
Stap 1
Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Bereid vulling mix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij om af te koelen.
Stap 2
Met een scherp mes, snij de borsten open en plat. Leg elke borst tussen twee vellen bakpapier en stamp plat met een hamer. Spreid de vulling in de borst maar laaand vrij. .
Stap 3
Bestrooi elk met gehakte pecannoten en gedroogde cranberries en reserveer een deel van de cranberry voor de garnering. Rol de borsten op, beginnend met het lange eind.
Stap 4
Stop de uiteinden weg en maak het geheel vast met een touwtje, ongeveer 4 secties rond het midden en één over de gehele lengte van de rol tot aan de uiteinden.
Stap 5
Verhit de olijfolie in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Toast de broodjes aan alle kanten zorgvuldig. Plaats de pan in de oven en bak in een voorverwarmde 350 graden F (175 ° C) oven gedurende 1 uur, of totdat de interne temperatuur op 170 graden F (78 graden C) staat.
Stap 6
Laat de rollen afkoelen gedurende 15 minuten voordat je gaat snijden. Laat één rol heel en snijd de andere voor de presentatie.