Recipes With Course: Bijgerecht
Kip Pastei
De voordelen die kip heeft voor de gezondheid zijn zonder twijfel een goede levering van het eiwitgehalte, de levering van essentiële vitaminen en mineralen en het is een vleessoort met weinig vet. Het houdt je cholesterol onder controle en ook je bloeddruk wordt erdoor onder controle gehouden. Tevens verminderd het ...
Lees meerHummus maken
Een lekker en gezond smeersel voor op brood of op een toastje is hummus. Hummus is zeer gezond maar daarnaast ook erg lekker. Hummus wordt gemaakt op basis van kikkererwtenpuree. Je kunt vervolgens bijna alles toevoegen zodat je allerlei soorten hummus krijgt. Zo heb je rode hummus of groene hummus, ...
Lees meerGuacamole maken
Een van de populairste dips voor bij chips of avondeten is guacamole. Guacamole wordt gemaakt op een basis van avocado’s en tegenwoordig is deze groente populairder dan ooit. Het is een romig soort groente die goed te prakken is. Daardoor kan je er goed guacamole mee maken. Het is niet ...
Lees meerZelf brood bakken
Wat is er lekkerder dan je eigen brood kunnen bakken? De geur van net gebakken brood in je eigen keuken is één van de lekkerste die er is. En het maken van je eigen brood is echt niet zo moeilijk als je denkt. Uiteraard wordt het nooit zo zoals bij ...
Lees meerTunamole Paleo Recept
Paleo is een groeiende levenswijze waarin er alleen ingrediënten gebruikt worden die in de oertijd ook aanwezig waren. Vandaag maken we een lekkere variatie op guacamole, namelijk tunamole. Zoals de naam al doet vermoeden is het eigenlijk een guacamole met tonijn.
Lees meerSpaanse tortilla
Een echt Spaans gerecht is tortilla de patatas of Spaanse tortilla. Van origine is dit een gerecht wat voornamelijk uit de binnenlanden van Spanje komt. De basis is een omelet van ei, aardappels en olijfolie. Toch zijn er verschillende varianten, zo wordt er vaak ook ui of knoflook toegevoegd. Het wordt ...
Lees meerGevulde paprika
Wil je eens heerlijke een gevulde paprika eten? Dankzij het recept voor 4 personen op deze pagina kun je eenvoudig en snel gevulde paprika’s maken en eten. Gevulde paprika’s met tomatensaus Je kunt ze bereiden met tomatensaus. Voor in totaal vier personen heb je de onderstaande ingrediënten nodig. Hierbij gaat ...
Lees meerMayonaise maken
Het is opzich gek dat we een van de meest gegeten sauzen eigenlijk nooit meer zelf maken! Mayonaise maken is namelijk leuk en ook nog eens best gemakkelijk, als je weet wat je moet doen. Deze koude witte of een beetje gele saus maak je met olie en eierdooiers. Verschillende ...
Lees meerGepofte aardappelen
Gepofte aardappelen zijn redelijk eenvoudig om te maken. Je maakt ze gaar door middel van aluminiumfolie. Uiteraard gaat dat niet zo maar. Hoe het precies werkt lees je in dit artikel. Gepofte aardappelen kun je altijd eten, maar bij bijvoorbeeld een barbecue zijn ze bijzonder lekker om te eten. Barbecueën ...
Lees meerBechamelsaus maken
Bechamelsaus wordt vaak gebruikt bij de lasagne. Het hoort eigenlijk ook bij lasagne. Het zelf maken van bechamelsaus is relatief eenvoudig. Op deze pagina lees je hoe je deze saus kunt maken. Je kunt er overigens ook prima een kaassaus van maken, door geraspte kaas te gebruiken. Het is maar net wat je ...
Lees meer