Loader

Kip Pastei

2016-10-29
  • Porties: 8
  • Voorbereidingstijd: 1:05 h
  • Kook Tijd: 1:05 h
  • Gereed In: 1:05 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

  • recept kip spinazie

    Aardappel spinazie met kip

  • kippenvleugeltjes

    Gecarameliseerde kippenvleugeltjes

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

De voordelen die kip heeft voor de gezondheid zijn zonder twijfel een goede levering van het eiwitgehalte, de levering van essentiële vitaminen en mineralen en het is een vleessoort met weinig vet. Het houdt je cholesterol onder controle en ook je bloeddruk wordt erdoor onder controle gehouden. Tevens verminderd het de risico op kanker.
Kip is de meest voorkomende vorm van pluimvee in de wereld. Het is al duizenden jaren gedomesticeerd en geconsumeerd als voedsel. Men gelooft dat kippen eerst werden gedomesticeerd in India duizenden jaren geleden, hoofdzakelijk voor cockfighting en later als vlees. Kippen werden verspreid naar andere delen van Azië, Afrika en Europa en uiteindelijk naar Amerika. Kippen in de Amerika’s werden uit Europa gebracht door de vroege kolonisten.

Kip Pastei is een heerlijk oven gerecht. Je kunt het beste combineren met een schep rijst en een stuk gebraden kip.

Bereidingstips

Het is heel belangrijkdat de vulling van je pastei goed op smaak is gebracht. Want dit zal ook de smaak van de pastei bepalen. Voor de mensen die wel van een beetje pittig houden is het toegestaan wat extra zwarte peper aan de vulling toe te voegen.

Ingredients

  • 1/3 cup Boter
  • 1/3 cup gehakte ui
  • 1/3 cup Bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 3/4 kopjes kippen bouillon
  • 2/3 kop melk
  • 2 kopjes gehakte gekookte kip
  • 1 blik doperwten en wortelen
  • 1/2 blik Aardappelen
  • 1 pak bladderdeeg

Methode

Stap 1

Verwarm oven aan 425 graden F (220 ° C).

Stap 2

Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer de ui, bloem, zout en peper in gesmolten boter tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Verwijder pan van het vuur en giet kippenbouillon en melk in de pan; breng het mengsel aan de kook tot het iets dikker wordt, ongeveer 1 minuut koken. Verwijder pan van het vuur en roer kip, erwten, wortelen en aardappelen in de bouillon mengsel.

Stap 3

Druk de taart deeg in de bodem van een diepe bakblik . Giet de bouillon mengsel in de taart deeg en bedek het geheel met een laag met de resterende deeg en druk de randen samen om een afdichting te vormen. Snijd een aantal sleuven in het deef en plaats de taart op een bakplaat.

Stap 4

Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin wordt, ongeveer 30 minuten. Laat de taart afkoelen bij kamertemperatuur gedurende 15 tot 20 minuten voor het snijden.

Gerechten: Ingrediënten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *