Loader

Hummus maken

2016-09-19
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Een lekker en gezond smeersel voor op brood of op een toastje is hummus. Hummus is zeer gezond maar daarnaast ook erg lekker. Hummus wordt gemaakt op basis van kikkererwtenpuree. Je kunt vervolgens bijna alles toevoegen zodat je allerlei soorten hummus krijgt. Zo heb je rode hummus of groene hummus, hummus op basis van olie of hummus op basis andere dingen. Hoe je het precies zelf kan maken, wordt hieronder weergegeven in stappen.

Methode

Stap 1

Als je hummus wil maken, heb je een paar dingen sowieso nodig. Hieronder staat een lijstje met dingen die je sowieso moet hebben voor een basis hummus. • Een blik kikkererwten. Deze zijn al geweld voor je, maar je kunt dit ook zelf doen. Hiervoor moet je even op internet kijken hoe je dit doet. • Sesampasta (tahin), ongeveer 2 eetlepels • 2 teentjes knoflook • Olijfolie • 1 citroen, het sap daarvan • 1 theelepel komijnpoeder • Paprikapoeder • Peper en zout

Stap 2

Pak een kom en doe hier de kikkererwten in, samen met de tahin, knoflook en komijnpoeder. Pers de citroen uit in de kom. Daarna moet je 4 eetlepels olijfolie toevoegen. Je kunt dit door elkaar mengen, maar je moet het eigenlijk in een keukenmachine doen. Je kunt het ook met een staafmixer door elkaar doen. Je moet er een gladde puree van maken. Als dit zo is, dan is het klaar. Je kunt er dan nog wat paprikapoeder aan toevoegen voor de smaak, maar je moet dit naar smaak doen. Als je van pittig houdt, kun je ook nog chilivlokken toevoegen.

Tips voor de lekkerste hummus

Waar kun je hummus allemaal mee eten? Sowieso kun je er pita-brood bij serveren. Ook zuurdesem is er erg lekker bij. Turks brood of rauwkost kan er ook bij, maar op een simpele boterham kun je het ook doen.

Je kunt dus ook je kikkererwten zelf weken. Dit doe je door niet gewelde kikkererwten te kopen. Deze moet je dan koken met bakpoeder of zeewier. Ze zijn goed op het moment dat je ze plat kunt drukken. Je moet ze wel even laten afkoelen voor je er hummus mee gaat maken.

Een andere tip is om de hummus heel lang te pureren. Zeker een kwartier mag het wel. Dit klinkt heel lang, maar het wordt alleen maar romiger en lekkerder als je het zo doet. Je kunt er ook voor kiezen om de olijfolie pas toe te voegen als je klaar bent met pureren. Dan krijg je een ander soort hummus.

Groene hummus krijg je door het toevoegen van peterselie bijvoorbeeld. Zo zijn er allemaal soorten hummus te maken. Op internet heb je vele overzichten van wat je aan de basis van hummus moet toevoegen om andere soorten hummus te krijgen. Je kunt ook inspiratie op doen in de winkel en vervolgens zelf kijken wat je zou moeten toevoegen om die soort hummus te krijgen.

In elk geval is hummus erg lekker en simpel om zelf te maken en daarom is het bijna zonde om het kant en klaar in de winkel te gaan kopen. Een heerlijk iets voor op brood met bijvoorbeeld avocado of komkommer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.