Recipe Skill Level: Beginner
Makkelijke recepten voor beginners
Waarschijnlijk is het een veelvoorkomend iets, je hebt de hele dag gewerkt of gestudeerd en dan kom je thuis en moet je nog koken. In dat geval is het het makkelijkste om even te bellen naar de Chinees of de patatboer en iets af te halen. Dit hoeft niet zo te zijn. Tegenwoordig zijn er heel veel makkelijke recepten die je kunt maken. Dit hoeft niet alleen uit tijdsgebrek te zijn, maar ook omdat je niet zo van koken houdt. Dan is het lekker als je een makkelijk recept bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld aan een pasta pesto.
Je kookt pasta, bakt kip, gooit er pesto bij en groenten die je lekker vindt, doet de pasta en de groentemix door elkaar en je hebt binnen 12 minuten een lekkere gezonde maaltijd op tafel die erg makkelijk was om te maken. Zelfs moeilijkere dingen zoals quiche kun je makkelijk maken, als je maar naar een goed recept zoekt op onze website. Veel dingen kun je in de winkel al kant en klaar kopen, zoals de vorm van een quiche. Je vult hem, doet hem in de oven en je bent klaar. Ook soep zelf maken is heel gemakkelijk. Je doet groenten in een bouillon met ui en knoflook, peper en zout erbij, je bewerkt het met een staafmixer en binnen 20 minuten heb jij een voedzame maaltijd op tafel.
Rabarber koken
Rabarber is al meer dan 5000 jaar een plant wie we als mensen erg interessant vinden. Eerst om zijn geneeskrachtige werking maar later ook als voeding. In Nederland begon het echt telen van rabarber pas vanaf 1900. Wat is rabarber? De rabarber plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Deze ...
Lees meerZelf patat maken
Het blijft lekker, af en toe een patatje! Maar ook zelf patat maken is helemaal niet zo moeilijk. Laat die diepvries frieten liggen en ga voor zelf gemaakt. Zelf patat maken tips Van groot belang bij het zelf patat maken is goed frituurvet. Zorg dat je voor een kwaliteitsmerk gaat ...
Lees meerAntroewa zoutvlees en gerookte kip
Antroewa zoutvlees en gerookte kip De antruwa (Solanum macrocarpon) is een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). De soort is nauw verwant aan de aubergine (Solanum melongena). Antroewa is bitter en wordt als zijgroente bereidt of op azijn gezet voor een heerlijke moksie alesi. In dit artikel gaan wij de antroewa ...
Lees meerTropisch fruit salade
Een lekkere vruchten salade is altijd welkom en is een heel goede vervangen voor het ontbijt en kan ook als tussendoortje dienen. Vruchten salade is vanwege de zuren niet geschikt als avond maal. De vruchten hebben eigen zoetstof dus is het niet nodig extra suiker toe te voegen. Deze vruchten ...
Lees meerBruinen Bonen mix
Bruinen Bonen mix Surinaamse bruine bonen is overheerlijk. Wil jij ook weten hoe ik mijn overheerlijke bruinen bonen maak? Hier vind je de geheimen voor een heerlijk Surinaamse bruine bonen recept. Het geheime ingrediënt voor een overheerlijke maaltijd is en blijft “liefde”. Bruine bonen is heerlijk met rijst maar ook ...
Lees meerAardappel schotel simpel
Heb je geen zin in allerdaags eten? of wil je iets speciaals bereiden voor een romatisch diner of familie pick-nick. Deze schotel is heel simpel te bereiden en makkelijk op te volgen. Verder kun je alle ingredienten vervangen met wat jij lekker vindt. Wees gewoon creatief en voeg alles bij ...
Lees meerGevulde sopropo met kipgehakt
Gevulde Sopropo met kipgehakt Sopropo is een populaire Surinaamse groenten en smaakt een beetje bitter. Je kunt kiezen om gevulde Sopropo met zoutvlees, zoute vis, gerookte kip of gerookte vis te maken. Je kunt de sopropo uithollen, vullen met gehakt en daarna stoven in een sausje. Dit gevulde sopropo met ...
Lees meerSurinaamse pom
Sinds ik drie jaar ben help ik mijn moeder met het bereiden van onze traditionele pom. Pom maakten wij op de meeste feesten en verjaardagen. Pom is een gedeelte van ons cultuur geworden. Door de verschillende cutuur invloeden door de jaren heen is dit joods gerecht blijven steken in de ...
Lees meerAardappel spinazie met kip
Deze aardappel spinazie gerecht is mijn eigen experiment. Een combonatie van mijn lievelings groenten en vlees. Het origineel gerecht is aardappelpuree maar helaas ben ik geen fan van puree. In plaats van kippenbost gebuik ik vaak ook gewoon kipkarbonade of stukjes kipfilet. Je kan ook gewoon een kippenbout of spare ...
Lees meerGemberbier
Gemberbier (djiendja bierie) Surinaamse limonade Is een niet alcohlisch drank gemaakt van gember wortels. Gember zit vol antioxidanten; een theelepel gember bevat evenveel antioxidanten als een kopje spinazie en is heel goed tegen griep en bloeddruk. Gemberbier heeft een verfrissende iets pittige smaak. Jij bepaald zelf hoe pittige jij je ...
Lees meer