Gemberbier
2017-01-11- Keuken: Surinaamse recepten
- Gerecht: Drinken
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Porties: 8
- Voorbereidingstijd: 20m
- Gereed In: 30m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Gemberbier (djiendja bierie) Surinaamse limonade
Is een niet alcohlisch drank gemaakt van gember wortels. Gember zit vol antioxidanten; een theelepel gember bevat evenveel antioxidanten als een kopje spinazie en is heel goed tegen griep en bloeddruk. Gemberbier heeft een verfrissende iets pittige smaak. Jij bepaald zelf hoe pittige jij je gember bier wilt hebben. Dit drankje kun je koud serveren met ijsblokjes, en stukjes ananas. Ongekoeld is gember een week houdbaar en kan gaan gisten onder hoge temperatuur. Vanwege de pittige smaak niet raadzaam voor kleine kinderen.
Ingredients
- 500 gram gember
- 500 suiker
- 3 liter water
- vanille essence
- 2 theelepel citroenzuur
- 8 kruidnagels
- 200 gram ananas
Methode
Stap 1
1. Was de gember schoon met een keuken borstel. Rasp of blender de gember fijn.
Stap 2
2. Doe de geraspte gember in een grote emmer giet er 3 liter water overheen. De suiker, citroenzuur en kruidnagels erbij doen en goed roeren. Laat het nu 4 tot 5 uur staan zodat het goed kan trekken.
Stap 3
3. Zeef de gemberbier, en maak het af met een vanille essence. Voeg citroenzuur, suiker en water toe tot de juiste smaak en pittigheid bereikt is. Serveer de gember met stukjes ananas en ijsblokjes.