Zelf appelsap maken
2023-02-11- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Drinken
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Voorbereidingstijd: 60m
- Kook Tijd: 45m
- Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling
(3.2 / 5)
31 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Zelf een appelboom in de tuin en veel appels over? Je kunt natuurlijk appelmoes maken maar een ander alternatief is zelf appelsap maken. Appelsap maken is erg gemakkelijk en een leuk om lekker in je weekend te doen. Maak dus je eigen pure drankje helemaal vers!
Appels voor zelf appelsap maken
Het lekkerste is als je meerdere soorten merken appels met elkaar combineert. Groene appels zijn vaak wat zuur, dit kan je weer in balans brengen om wel een lekkere smaak te krijgen. Natuurlijk krijg je een beter resultaat als je mooie rijpe appels gebruikt.
Volg het stappenplan voor een heerlijke sap!
Ingredients
- Rode appels
- Groene appels
- Suiker
Methode
Stap 1
Was de appels goed schoon en snij ze in stukjes. De klokhuizen hebben we niet nodig. De schil kan er gewoon aan blijven.
Stap 2
Neem een grote pan en zet deze met een klein laagje water op het vuur.
Stap 3
Stop alle appels in de pan en doe de deksel erop. Laat het geheel ongeveer 45 minuten koken. Ze vallen dan uit elkaar en het wordt een soort prutje.
Stap 4
Prak na het koken de appels klein met bijvoorbeeld een stampotstamper. Je kan hiervoor ook een mixer gebruiken.
Stap 5
Pak een vergiet en een schone theedoek. Leg je theedoek in het vergiet en zeef het mengel hierdoor in een tweede pan of kom. Je nu nog warme appelsap druppelt er mooi doorheen, de restjes blijven achter. Zet je sap in de koelkast totdat hij koud is.
Stap 6
Als je appelsap koud is kun je hem gaan proeven. Nog te zuur? Voeg dan naar smaak suiker toe. Een beetje zuur is wel lekker dus pas op met in één keer grote hoeveelheden suiker.