Loader

Kalkoen recept

2015-04-22
 • Yield: 8
 • Gereed In: 4:00 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • Zelf patat maken

  Zelf patat maken

 • Solanum macrocarpon

  Antroewa zoutvlees en gerookte kip

 • aardappel gratin

  Aardappel schotel simpel

 • sopropo recept

  Gevulde sopropo met kipgehakt

 • okra schaaltje

  Lekkerste okersoep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Het maken van een kalkoen is best wel moeilijk, althans, zonder een goed recept. Na lange tijd in de oven is hij vaak wat droog. Echter kun je er met dit recept proberen voor te zorgen dat dit je niet overkomt! Dit recept is ook niet erg moeilijk. Het bestaat eigenlijk alleen uit een stuk gevogelte en wat kruiden om ervoor te zorgen dat het gerecht lekker veel smaak krijgt.

Het ideale kalkoen recept

Een hele vogel moet vaak wel ongeveer 3 en een half uur in de oven voordat deze helemaal gaar is. Voordat je hierna kan gaan eten kan je het beste ongeveer een half uur wachten. Op deze manier is de hij nog lekker sappig. Bij dit gerecht kun je wat gebakken aardappeltjes en andere frisse bijgerechten serveren. Met dit alles heb je een ware feestmaaltijd! Bovendien heb je aan de kalkoen niet heel veel omkijken, als deze eenmaal in de oven zit. Met dit kalkoen recept krijg je in ieder geval een heerlijke gerecht.

Kalkoen met kerst

Eigenlijk is dit gerecht voor veel mensen gekoppeld aan Kerstmis. Deze traditie is nog niet zo oud. De Amerikaanse bevrijders namen de kalkoen samen met hun eet gewoonten mee naar Nederland. Wij als Nederlanders hadden veel respect voor de Amerikanen en namen dit destijds over. Een nieuw feestgerecht voor de Hollanders!

Ingredients

 • 1 hele kalkoen
 • Verse kruiden (rozemarijn, basilicum en tijm bijvoorbeeld)
 • Knoflook

Methode

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak de kalkoen schoon, dat houdt in dat je de ingewanden moet verwijderen uit de kalkoen.

Stap 2

Maak een mengsel van de kruiden, samen met lekker veel olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de kalkoen lekker sappig blijft. Pers de knoflook door het mengsel heen.

Stap 3

Als het mengsel klaar is smeer je de kalkoen in door het gebruik van een kwast. Doe die goed, zorg ervoor dat de hele kalkoen bedekt is.

Stap 4

Zet de kalkoen vervolgens 3 en een half uur in de oven. Smeer de kalkoen ongeveer om de 3 kwartier opnieuw in met het gemaakte kruidemengsel.

Gerechten: Ingrediënten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.