Loader

Varkenshaas recept

2015-04-22
  • Yield: 4
  • Gereed In: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Varkenshaas is een van de mooiste stukjes vlees die van een varken komen. Varkenshaas is niet heel erg moeilijk om te bereiden. Maar hoe meer moeite je steek in de de bereiding van de varkenshaas, hoe lekkerder hij wordt. Lees daarom dit varkenshaas recept.

Een simpel varkenshaas recept

Hier volgt een redelijk simpel recept, dat toch een aantal aspecten bevat waardoor de varkenshaas heel goed tot zijn recht komt. Door het toevoegen van een niet te zwaar bijgerecht( in dit geval rode kool met appeltjes) weet je zeker dat je heel erg goed van de varkenshaas kunt genieten. Je kunt natuurlijk ook de rode kool weglaten en kiezen voor een ander bijgerecht. Er staan genoeg heerlijke bijgerechten op de site van yesrecepten!

Ingredients

  • 4 varkenshaasjes (ongeveer 150-200 gram per stuk)
  • 4 uien ( het liefst rood)
  • 20 gram mosterd
  • 20 gram mosterdzaad
  • 400 gram rode kool
  • 2 appels
  • 1 sjalotje
  • kruidnagel

Methode

Stap 1

Smeer de varkenshaasjes in met de mosterd en breng vervolgens op smaak met zout en peper.

Stap 2

Bak de varkenshaasjes in grote braadpan voor ongeveer 5 minuten bruin aan elke kant.

Stap 3

Haal vervolgens de varkenshaas uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Gooi de gesnipperde ui met het mosterdzaad in de pan(met het braadvocht). Bak hierin de uien ongeveer 5 minuten goudbruin. Zet hierna het vuur laag en leg de varkenshaasjes in de pan. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten lang stomen.

Stap 4

Maak ondertussen de rode kool. Snijd hiervoor de kool in dunne reepjes en de appel in blokjes. Bak de sjalot met de kruidnagel en voeg vervolgens wat water toe. Kook hierin de kool voor 25 minuutjes gaar. Voeg de laatste 15 minuten de appel toe.

Stap 5

Breng op smaak met zout en peper en serveer de varkenshaas met de rode kool!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *