Varkenshaas recept
2015-04-22- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Yield: 4
- Gereed In: 30m
Gemiddelde Beoordeling
(4 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Varkenshaas is een van de mooiste stukjes vlees die van een varken komen. Varkenshaas is niet heel erg moeilijk om te bereiden. Maar hoe meer moeite je steek in de de bereiding van de varkenshaas, hoe lekkerder hij wordt. Lees daarom dit varkenshaas recept.
Een simpel varkenshaas recept
Hier volgt een redelijk simpel recept, dat toch een aantal aspecten bevat waardoor de varkenshaas heel goed tot zijn recht komt. Door het toevoegen van een niet te zwaar bijgerecht( in dit geval rode kool met appeltjes) weet je zeker dat je heel erg goed van de varkenshaas kunt genieten. Je kunt natuurlijk ook de rode kool weglaten en kiezen voor een ander bijgerecht. Er staan genoeg heerlijke bijgerechten op de site van yesrecepten!
Ingredients
- 4 varkenshaasjes (ongeveer 150-200 gram per stuk)
- 4 uien ( het liefst rood)
- 20 gram mosterd
- 20 gram mosterdzaad
- 400 gram rode kool
- 2 appels
- 1 sjalotje
- kruidnagel
Methode
Stap 1
Smeer de varkenshaasjes in met de mosterd en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Stap 2
Bak de varkenshaasjes in grote braadpan voor ongeveer 5 minuten bruin aan elke kant.
Stap 3
Haal vervolgens de varkenshaas uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Gooi de gesnipperde ui met het mosterdzaad in de pan(met het braadvocht). Bak hierin de uien ongeveer 5 minuten goudbruin. Zet hierna het vuur laag en leg de varkenshaasjes in de pan. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten lang stomen.
Stap 4
Maak ondertussen de rode kool. Snijd hiervoor de kool in dunne reepjes en de appel in blokjes. Bak de sjalot met de kruidnagel en voeg vervolgens wat water toe. Kook hierin de kool voor 25 minuutjes gaar. Voeg de laatste 15 minuten de appel toe.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper en serveer de varkenshaas met de rode kool!