Snijbonen recept
2015-04-22- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Bijgerecht
- Yield: 4
- Gereed In: 25m
Gemiddelde Beoordeling
(5 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Snijbonen zijn erg gezond. Als je ze gewoon kookt zijn ze echter wel wat saai, net als tuinbonen. Mede hierom een lekker en simpel recept om van snijbonen echt iets lekkers te maken! Door het toevoegen van een paar standaar ingrediënten maak je van een simpele groente toch iets erg lekkers. Gebruik daarom voor het maken van snijbonen altijd ons snijbonen recept.
Dit snijbonen recept heeft als resultaat een lekker bijgerecht. Je kunt dit bijgerecht toevoegen bij bijna elke maaltijd waar je maar aan kunt denken. Echter is het ook gewoon lekker als je het toevoegt bij een simpele aardappel puree en een stukje vlees.
Wat is er nieuw aan dit snijbonen recept
Wat de laatste jaren erg in is, is om een vorm van bonen(geen bruine bonen of kidneybonen) te combineren met stukjes ham. Dat kan ook zeker met dit recept! Voeg wat stukjes rauwe serranoham toe aan dit snijbonen recept en het is gelijk nog een stukje spannender en lekkerder.
Ingredients
- 400 gram snijbonen
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- balsamicoazijn
Methode
Stap 1
Maak de snijbonen schoon en dop ze. Dit houdt in dat je de topjes moet verwijderen. je kunt zelf kiezen hoe klein je de snijbonen maakt. Gebruikelijk is om de snijbonen in 2 of 3 stukken te snijden. Snijd ook de knoflook klein.
Stap 2
Bak de snijbonen in wat olijfolie in een koekenpan. Doe dit tot de snijbonen bruin beginnen te kleuren. Als dit het geval is voeg je de nog meer olijfolie toe en gooi je de knoflook in de pan. Dit geheel laat je nog ongeveer 5 minuten bakken tot ook de knoflook gaar is. Als alles klaar is voeg je ongeveer 2 eetlepels balsamicoazijn toe.
Stap 3
Breng het geheel om smaak met zout en peper.