Loader

Tuinbonen recept

2015-04-22
  • Porties: 4
  • Gereed In: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Lasagne Jamie Oliver

    lasagne van Jamie Oliver

  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Tuinbonen worden bijna niet meer gegeten. Vroeger was deze groentesoort echter heel erg populair. Dit recept is echter heel erg lekker en hopelijk kan het je overtuigen om meer en vaker deze lekkere groente te gaan eten, aangezien deze heel erg gezond is.

Dit tuinbonen recept is opgebouwd uit tuinbonen, spekjes en tijm. Deze combinatie is erg Italiaans en past dus ook erg goed bij een Italiaanse maaltijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Italiaans gekruid stuk vlees.

Dit tuinbonen recept is bovendien niet erg moeilijk. Je bent er zo mee klaar en toch heb je een verrassend en spannend bijgerecht bij elkaar gekookt!

Tuinbonen recept, de tips

Een tipje, de tuinbonen kun je nog een keer doppen. Uit de diepvries zijn ze al gedopt, echter vinden sommigen ze dan nog steeds te bitter. Dit kan je oplossen door ze dus nog een keer te doppen.

Ingredients

  • 450 gram tuinbonen (uit de diepvries)
  • 3 takjes tijm
  • 3 sjalotjes
  • 150 gram spekreepjes
  • 20 gram boter

Methode

Stap 1

Zet een pan water op met wat zout en breng het aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de takjes tijm toe samen met de tuinbonen. Kook deze tuinbonen vervolgens ongeveer 5 à 6 minuten totdat ze gaar zijn.

Stap 2

Bak tegelijk in een koekenpan de spekjes. Je hoeft geen olie of boter in de pan te doen. Wacht totdat de spekjes bruin zijn, zo zijn ze het lekkerst. Voeg vervolgens de boter en de gesnipperde sjalotjes toe. Bak deze vervolgens totdat ze glazig zijn.

Stap 3

Giet de tuinbonen af, maar gooi niet al het kookvocht weg! Dit heb je later nog nodig. De tuinbonen voeg je samen met dat beetje kookvocht toe aan het de spekjes en de sjalotjes. Dit geheel laat je nog ongeveer 5 minuutjes op het vuur staan. Na deze 5 minuutjes kun je alles op smaak brengen met wat peper en wat zout. Pas hier echter mee op aangezien de spekjes ook al zout zijn!

Gerechten: Ingrediënten: , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *