Paddenstoelensoep van Jamie Oliver
2015-08-10- Gerecht: Voorgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 30m
- Kook Tijd: 20m
Gemiddelde Beoordeling
(4 / 5)
2 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
In de herfst, wanneer de dagen korter beginnen te worden, is het tijd voor een heerlijke kop warme soep. Deze soep is een heerlijke paddenstoelensoep. Zeker het proberen waard om zelf eens te maken. Deze paddenstoelensoep is gebaseerd op het recept van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver.
Soorten paddenstoelen
De volgende soorten paddenstoelen zijn erg geschikt om soep mee te maken; gele, wilde en witte bospaddenstoelen, oesterzwammen, akkerzwammen en de zogeheten cantharellen.
Om deze paddenstoelensoep te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
Ingredients
- Roomboter (een klont)
- 1 rode ui
- Bladpeterselie, ongeveer een hand vol
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- Mascarpone
- Tijm (hand vol)
- 600 gram paddenstoelen
- Peper en zout
Methode
Stap 1
Eerst maak je de paddenstoelen schoon. Dit doe je door ze schoon te borstelen. Hierna kun je de schoongemaakte paddenstoelen in stukjes snijden. De knoflook kun je eveneens in dunne plakjes snijden. De blaadjes haal je verder van de tijm, en dat geldt ook voor de blaadje van de bladpeterselie. Deze hak je. Het pureren van de soep kun je doen met een staafmixer.
Stap 2
Zet nu een ruime pan op het voer. Voeg wat olijfolie toe, alsook de paddenstoelen. Voeg na ongeveer een minuut ui, knoflook, tijm en boter toe. Je kunt het geheel op smaak brengen met peper en zout. Je kunt het laten bakken tot het vocht vrijwel is verdampt. Dit duurt circa 20 minuten. Daarna kun je kippenbouillon toevoegen en het 20 minuten op laag vuur laten koken. De mascarpone kun je er ook doorheen doen.