Loader

Bosbessen Citroen Brood

2016-11-03
  • Voorbereidingstijd: 15m
  • Kook Tijd: 1:15 h
  • Gereed In: 2:15 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • aardappelen uit oven

    Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • zalm op rooster

    Zalm gegrilt

  • gegrilde kip

    Gebakken Honing Mosterd Kip

  • recept gebakken ommelet

    Gebakken ommelet

  • recept koekje havermout

    Havermouth Frambozen koek

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Bosbessen behoren tot de meest nutriënt-dichte bessen, 1 kop (148 g) bosbessen bevat:
Vitamine C: 24%.
Vitamine K: 36%.
Mangaan: 25%.
Vervolgens bevat het kleine hoeveelheden van verschillende andere voedingsstoffen. Ze zijn ook ongeveer 85% water, en een volledige kop bevat slechts 84 calorieën met 15 gram koolhydraten. Dit maakt ze een uitstekende bron van verschillende belangrijke voedingsstoffen. Vruchten broden zijn heerlijk en hebben ook een gezond tintje bosbessen toevoegen aan vruchten broden is dus niet alleen lekker, maar ook een gezonde keus. Daarom zijn deze broden ook populair. Bosbessen met citroen mixen in een heerlijk zoet broodje is dus zeker wel de moeite waard en overheerlijk. Voor dit recept heb je geen mixer nodig, wat bij de meeste zoete broden wel het geval is.

Bereidingstips:
Wikkel hem in plastic folie en laat het brood een dag zitten voor de beste smaak.

Ingredients

  • 1 1/4 kopjes bevroren bosbessen
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 citroen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 2/3 kopjes bloem
  • 1/4 kop zure room melk
  • 2 eieren
  • 1/4 kopje gesmolten boter
  • 3/4 kopje witte suiker
  • 1 eetlepel poedersuiker

Methode

Stap 1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C).

Stap 2

Vet een 9x5 inch brood pan.

Stap 3

Rasp de schil van de citroen op een klein bord. Snijd de citroen doormidden en knijp het sap van beide helften uit.

Stap 4

Maak een topping door 1 theelepel van de citroenschil, 1 eetlepel citroensap en confectie suiker in een kleine kom te mengen.

Stap 5

Klop de witte suiker, de gesmolten boter, eieren, zure room, de overgebleven citroenschil, en de resterende citroensap in een grote kom tot het gelijkmatig gemengd is. Roer de melk als laatste erdoor.

Stap 6

Mix de bloem, bakpoeder en zout in een aparte grote kom. Verwijder 3 eetlepels van het bloemmengsel en zet het apart. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel; giet de melk mengsel in de put en roer het beslag tot het goed gemengd is.

Stap 7

Vouw de bevroren blauwe bessen in de gereserveerde 3 eetlepels van het bloemmengsel, vouw de bosbessen in het beslag. Giet het beslag in de voorbereide pan.

Stap 8

Bak in de voorverwarmde oven, ongeveer 60 minuten.

Stap 9

Haal uit de oven en por onmiddellijk gaten over de bovenkant van het brood met een tandenstoker, en giet de topping gelijkmatig over het brood.

Stap 10

Afkoelen in de pan gedurende 10 minuten

Gerechten: Ingrediënten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *