Banana Bread met havermout.

  • Porties: 12
  • Bereidingstijd: 35M
  • Kook tijd: 50M
  • Klaar in: 1:20 h

Bananen zijn een van de meest populaire vruchten op aarde. Het wordt gekweekt in vele warmere delen van de wereld.
Er zijn vele soorten bananen, die verschillen in kleur, grootte en vorm. Het meest voorkomende type is de gele banaan, dat is groen wanneer het nog onrijp is.

Bananen bevatten een behoorlijke hoeveelheid vezels, evenals verschillende antioxidanten. Een middelgrote banaan (118 gram) bevat ook:

Kalium: 9%
Vitamine B6: 33%
Vitamine C: 11%
Magnesium: 8%
Koper: 10%
Mangaan: 14%
Netto koolhydraten: 24 gram.
Fiber: 3,1 gram.
Eiwit: 1,3 gram.
Vet: 0,4 gram.
Elke banaan bevat slechts ongeveer 105 calorieën, en bestaat vrijwel uitsluitend uit water en koolhydraten. Bananen bevatten zeer weinig eiwitten en bijna geen vet.

Bananen brood is een heerlijk traditioneel recept uit Amerika die vooral veel gemaakt wordt als toetje bij de picknick. De lekkere bananen smaak maakt dit brood zo lekker zoet. Het veelzijdige aan banana bread is dat je hem kan combineren met verschillende ingridienten. Naast havermout, kun je ook kaneel, nootmuskaat en pecannoten toevoegen aan je bananenbrood. Maak er een heerlijke combinatie van die niet alleen lekker is als toetje maar ook prima smaakt bij de koffie of thee.

Ingredienten

  • 1/2 kop Shortning
  • 1 kopje witte suiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje snel kook haver
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 kopje melk
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 1/2 kopjes geprakte bananen
  • 1/2 kop gehakte rozijnen

Methode

Stap1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C).

Stap2

Vet een 9x5-inch bakblik en zet apart.

Stap3

Klop de shortning en suiker, eieren en vanille toe en mix dit met een handmixer tot een gladde brei.

Stap4

Zeef de bloem, havermout, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg droge ingrediënten afwisselend met bananen en melk toe en meng door met de mixer.

Stap5

Giet in de voorbereide bakblik. Bak gedurende 50 tot 60 minuten

Stap6

Haal de bakblik uit de oven en laat 10 - 15 minuten afkoelen.


Ingredienten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • Zalm gegrilt

  • Gebakken Honing Mosterd Kip

  • Gebakken ommelet

  • Havermouth Frambozen koek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */