Loader

Banana Bread met havermout.

2016-11-01
  • Porties: 12
  • Voorbereidingstijd: 35m
  • Kook Tijd: 50m
  • Gereed In: 1:20 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • aardappelen uit oven

    Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • zalm op rooster

    Zalm gegrilt

  • gegrilde kip

    Gebakken Honing Mosterd Kip

  • recept gebakken ommelet

    Gebakken ommelet

  • recept koekje havermout

    Havermouth Frambozen koek

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Bananen zijn een van de meest populaire vruchten op aarde. Het wordt gekweekt in vele warmere delen van de wereld.
Er zijn vele soorten bananen, die verschillen in kleur, grootte en vorm. Het meest voorkomende type is de gele banaan, dat is groen wanneer het nog onrijp is.

Bananen bevatten een behoorlijke hoeveelheid vezels, evenals verschillende antioxidanten. Een middelgrote banaan (118 gram) bevat ook:

Kalium: 9%
Vitamine B6: 33%
Vitamine C: 11%
Magnesium: 8%
Koper: 10%
Mangaan: 14%
Netto koolhydraten: 24 gram.
Fiber: 3,1 gram.
Eiwit: 1,3 gram.
Vet: 0,4 gram.
Elke banaan bevat slechts ongeveer 105 calorieën, en bestaat vrijwel uitsluitend uit water en koolhydraten. Bananen bevatten zeer weinig eiwitten en bijna geen vet.

Bananen brood is een heerlijk traditioneel recept uit Amerika die vooral veel gemaakt wordt als toetje bij de picknick. De lekkere bananen smaak maakt dit brood zo lekker zoet. Het veelzijdige aan banana bread is dat je hem kan combineren met verschillende ingridienten. Naast havermout, kun je ook kaneel, nootmuskaat en pecannoten toevoegen aan je bananenbrood. Maak er een heerlijke combinatie van die niet alleen lekker is als toetje maar ook prima smaakt bij de koffie of thee.

Ingredients

  • 1/2 kop Shortning
  • 1 kopje witte suiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje snel kook haver
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 kopje melk
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 1/2 kopjes geprakte bananen
  • 1/2 kop gehakte rozijnen

Methode

Stap 1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C).

Stap 2

Vet een 9x5-inch bakblik en zet apart.

Stap 3

Klop de shortning en suiker, eieren en vanille toe en mix dit met een handmixer tot een gladde brei.

Stap 4

Zeef de bloem, havermout, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg droge ingrediënten afwisselend met bananen en melk toe en meng door met de mixer.

Stap 5

Giet in de voorbereide bakblik. Bak gedurende 50 tot 60 minuten

Stap 6

Haal de bakblik uit de oven en laat 10 - 15 minuten afkoelen.

Ingrediënten: ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *